ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Fırında Piliç Çevirme Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1001355)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 08:43 AM

Fırında Piliç Çevirme Tarifi
 
Fırında Piliç Çevirme Tarifi

MALZEMESİ
1 piliç
1 kaşık salça
1 kaşık sıvıyağ
tuz

YAPILIŞI
Pilici temizleyip, yıkayınız. Ayak kısımlarını, yarılmış karın kısmına sokarak düzgün bir şekil veriniz. Üzerlerine tuz, salça ve yağ karışımını güzelce sürünüz. Fırınınızın şişine, pilici geçirip baş ve son kısımları da pilice geçirip, tam ortadan tespit ediniz. Şişi yerine takıp, fırını çalıştırınız. Piliç fırında dönerken, altına fırına dayanıklı bir kap koyarak akan su ve yağın orda toplanmasını sağlayınız. Tavuğunuz 1,5 saat sonra hem pişer, hem de nar gibi kızarır. Kızaran pilici, yerinden çıkarıp dışarı alınız. Şişten çıkarıp, servis tabağına bütün olarak koyunuz. Yanına çeşitli garnitür koyarak servis yapınız.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.