![]() |
Sebzeli Kuzu Haşlama Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sebzeli Kuzu Haşlama TarifiSebzeLi Kuzu HaşLama Tarifi Malzemeler: 1 kg ![]() 1 adet kuru soğan 6 adet patates 3 adet havuç 3 adet sivri biber 5-6 diş sarımsak Tuz Karabiber Yapılışı: iri parçalar halinde dilimlenmiş eti düdüklü tencereye koyun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Sebzeli Kuzu Haşlama Tarifi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sebzeli Kuzu Haşlama Tarifi2 adet orta boy havuç 3 adet orta boy patates 1 adet orta boy kereviz 100 gram arpacık soğanı 1 kilo kuzu eti (5 adet incik veya 5 parça kol) 10 su bardağı su 1 tatlı kaşığı tuz 1 bağ kıyılmış maydanoz 1) Havucu temizleyip boyuna 4'e yarınız ![]() ![]() 2) Patatesleri soyup ortadan 4'e yarıp köşeli kısımlarını bıçakla hafifçe kesiniz ![]() 3) Kerevizi 8'e yarıp patates gibi soyarak köşeli kısımlarını kesiniz ![]() 4) Hep birlikte soğanları da suyun içine atıp bir kenara ayırınız ![]() 5) Etleri bir tencereye koyup üzerini kapatıncaya kadar su doldurup hızlı ateşe koyunuz ![]() 6) Etler tam kaynamaya başlarken ateşten alıp suyunu süzünüz ve soğuk su ile yıkayıp başka bir tencereye koyunuz ![]() 7) Üzerine suyunu ve tuzunu koyup orta ateşte kaynatarak 45 dakika pişiriniz ![]() 8) Patatesler hariç diğer sebzeleri ilâve edip 15 dakika daha pişiriniz ![]() 9) Patatesleri ilâve olarak 30 dakika daha pişirip üzerine maydanoz serperek servis yapınız ![]() |
![]() |
![]() |
|