![]() |
Sebzeli Kuzu Haşlama Tarifi
SebzeLi Kuzu HaşLama Tarifi Malzemeler: 1 kg. dilimlenmiş kuzu budu 1 adet kuru soğan 6 adet patates 3 adet havuç 3 adet sivri biber 5-6 diş sarımsak Tuz Karabiber Yapılışı: iri parçalar halinde dilimlenmiş eti düdüklü tencereye koyun. Soğanı ve biberleri bütün olarak, patatesler küçükse bütün, değilse ikiye üçe bölerek, havucu uzunlamasına dörde keserek etlerin üzerine ekleyin. Dört-beş bardak sıcak su ve tuz, karabiber, kekik ilave edin. Tencereyi kapatıp, ateşe oturtun. Buhar çıktıktan sonra 25-30 dk. pişirin. Ateşten indirdikten sonra içine ezilmiş sarımsakları karıştırın. Sebzeyi, eti ve suyu hep birlikte çukur tabaklarda servis yapın. |
Sebzeli Kuzu Haşlama Tarifi
2 adet orta boy havuç
3 adet orta boy patates 1 adet orta boy kereviz 100 gram arpacık soğanı 1 kilo kuzu eti (5 adet incik veya 5 parça kol) 10 su bardağı su 1 tatlı kaşığı tuz 1 bağ kıyılmış maydanoz 1) Havucu temizleyip boyuna 4'e yarınız. Köşelerini bıçakla hafifçe kesiniz ve sonra 3'er santim büyüklüğünde parçalara ayırınız. 2) Patatesleri soyup ortadan 4'e yarıp köşeli kısımlarını bıçakla hafifçe kesiniz. 3) Kerevizi 8'e yarıp patates gibi soyarak köşeli kısımlarını kesiniz. 4) Hep birlikte soğanları da suyun içine atıp bir kenara ayırınız. 5) Etleri bir tencereye koyup üzerini kapatıncaya kadar su doldurup hızlı ateşe koyunuz. 6) Etler tam kaynamaya başlarken ateşten alıp suyunu süzünüz ve soğuk su ile yıkayıp başka bir tencereye koyunuz. 7) Üzerine suyunu ve tuzunu koyup orta ateşte kaynatarak 45 dakika pişiriniz. 8) Patatesler hariç diğer sebzeleri ilâve edip 15 dakika daha pişiriniz. 9) Patatesleri ilâve olarak 30 dakika daha pişirip üzerine maydanoz serperek servis yapınız. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.