Çömlek Eti Tarifi ( Uşak ) |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Çömlek Eti Tarifi ( Uşak )Çömlek Eti Tarifi ( Uşak ) Et az yağlı erkeç veya koyun etidir Böbrek yatağından olur Soğan,domates, biber ve et bu çömleğin içine konur Ağzı kağıtla kapatılır İple bağlanır Mangalın külüne konup etrafı közle doldurulur 3-4saatte pişer Ara sıra ele alınır Sapından tutulup altı üste gelecek şekilde sallanıp çalkalanır İçine hiç su konmaz Hafif yanık kokusu gelmişse pişmiştir Hafif yanık kokusu gelmeden, 3-4saatten önce pişerse çömlek eti olmamış olur Pişmiştir ancak yemek çömlek eti değildir Not: Arkeolojik kalıntılarda bulunan küplerin 1-2 dm küplüklerini düşünün, işte buna Uşaklı çömlek derler Bunların iki saplısında yoğurt mayalar Bunun adı da çömlek yoğurdudur Tek saplısında da et pişirilir
|
|
Çömlek Eti Tarifi ( Uşak ) |
|
|
#2 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Çömlek Eti Tarifi ( Uşak )Zor Birseye Benziorrr PayLasim Icin Tsk AbLam |
|
Çömlek Eti Tarifi ( Uşak ) |
|
|
#3 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Çömlek Eti Tarifi ( Uşak )zor diyene kadar denesene ablam ![]() ![]() hiç bir şey zor değil,,imkansızsa zaman alır unutmaaa dene ve beni çağır ![]() not vercem =)))
|
|
|
|