ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Çömlek Eti Tarifi ( Uşak ) (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1001227)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 09:04 AM

Çömlek Eti Tarifi ( Uşak )
 
Çömlek Eti Tarifi ( Uşak )

Et az yağlı erkeç veya koyun etidir. Böbrek yatağından olur. Soğan,domates, biber ve et bu çömleğin içine konur. Ağzı kağıtla kapatılır. İple bağlanır. Mangalın külüne konup etrafı közle doldurulur. 3-4saatte pişer. Ara sıra ele alınır. Sapından tutulup altı üste gelecek şekilde sallanıp çalkalanır. İçine hiç su konmaz. Hafif yanık kokusu gelmişse pişmiştir. Hafif yanık kokusu gelmeden, 3-4saatten önce pişerse çömlek eti olmamış olur. Pişmiştir ancak yemek çömlek eti değildir.

Not: Arkeolojik kalıntılarda bulunan küplerin 1-2 dm küplüklerini düşünün, işte buna Uşaklı çömlek derler. Bunların iki saplısında yoğurt mayalar. Bunun adı da çömlek yoğurdudur. Tek saplısında da et pişirilir.

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 09:04 AM

Çömlek Eti Tarifi ( Uşak )
 
Zor Birseye Benziorrr

PayLasim Icin Tsk AbLam

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 09:04 AM

Çömlek Eti Tarifi ( Uşak )
 
zor diyene kadar denesene ablam...hiç bir şey zor değil,,imkansızsa zaman alır unutmaaa. dene ve beni çağır ..not vercem =)))


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.