![]() |
Çömlek Eti Tarifi ( Uşak )
Çömlek Eti Tarifi ( Uşak )
Et az yağlı erkeç veya koyun etidir. Böbrek yatağından olur. Soğan,domates, biber ve et bu çömleğin içine konur. Ağzı kağıtla kapatılır. İple bağlanır. Mangalın külüne konup etrafı közle doldurulur. 3-4saatte pişer. Ara sıra ele alınır. Sapından tutulup altı üste gelecek şekilde sallanıp çalkalanır. İçine hiç su konmaz. Hafif yanık kokusu gelmişse pişmiştir. Hafif yanık kokusu gelmeden, 3-4saatten önce pişerse çömlek eti olmamış olur. Pişmiştir ancak yemek çömlek eti değildir. Not: Arkeolojik kalıntılarda bulunan küplerin 1-2 dm küplüklerini düşünün, işte buna Uşaklı çömlek derler. Bunların iki saplısında yoğurt mayalar. Bunun adı da çömlek yoğurdudur. Tek saplısında da et pişirilir. |
Çömlek Eti Tarifi ( Uşak )
Zor Birseye Benziorrr
PayLasim Icin Tsk AbLam |
Çömlek Eti Tarifi ( Uşak )
zor diyene kadar denesene ablam...hiç bir şey zor değil,,imkansızsa zaman alır unutmaaa. dene ve beni çağır ..not vercem =)))
|
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.