![]() |
Taratorlu Beyin Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Taratorlu Beyin TarifiTaratorLu Beyin Tarifi Malzemesi: 3 adet koyun beyni 6 bardak su, 1 çorba kaşığı sirke, 1 küçük soğan, 1 çorba kaşığı tuz, Taratoru: 100 gr ![]() 2 kahve fincanı limon suyu, 1 kahve fincanı tahin, 2 baş sarımsak, 1 demet maydanoz 1/2 kahve fincanı su, tuz ![]() Hazırlanışı: Bir kaba 6 bardak su, 1 çorba kaşığı sirke, halka halka doğranmış soğan, 1 çorba kaşığı tuz ile akar su altında ince zarları ayıklanmış beyinleri koyarak, orta ısıdaki ateşte, su kaynamaya başladıktan sonra hesaplamak üzere on dakika kadar haşlayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() TARATORUN HAZIRLANIŞI: Bir havana ayıklanmış 100 gram iç ceviz, kabukları çıkarılmış 2 orta baş sarmısak ile biraz tuz koyarak cevizin yağını çıkarmamak ve fazla ufalamamak şartıyla ceviz ve sarımsağı dövün ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|