ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Taratorlu Beyin Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1001223)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 09:05 AM

Taratorlu Beyin Tarifi
 
TaratorLu Beyin Tarifi

Malzemesi:
3 adet koyun beyni
6 bardak su,
1 çorba kaşığı sirke,
1 küçük soğan,
1 çorba kaşığı tuz,
Taratoru:
100 gr. iç ceviz,
2 kahve fincanı limon suyu,
1 kahve fincanı tahin,
2 baş sarımsak,
1 demet maydanoz
1/2 kahve fincanı su,
tuz.

Hazırlanışı:
Bir kaba 6 bardak su, 1 çorba kaşığı sirke, halka halka doğranmış soğan, 1 çorba kaşığı tuz ile akar su altında ince zarları ayıklanmış beyinleri koyarak, orta ısıdaki ateşte, su kaynamaya başladıktan sonra hesaplamak üzere on dakika kadar haşlayın. Sonra kabı ateşten alarak ılınmaya bırakın. Yarım saat sonra beyinleri sudan çıkararak uzunluklarına doğru yarım parmak incelikte dilimlere doğrayın. Sonra da dilimlenmiş bu beyinleri iki sıra olmak üzere yanlarına kadar birbirlerinin üstlerine oturtulmuş olarak yerleştirin. Tabağa döşenmiş bu beyinlerin üstlerine aşağıda tarif ettiğimiz taratordan dökün ve servis yapın.

TARATORUN HAZIRLANIŞI:
Bir havana ayıklanmış 100 gram iç ceviz, kabukları çıkarılmış 2 orta baş sarmısak ile biraz tuz koyarak cevizin yağını çıkarmamak ve fazla ufalamamak şartıyla ceviz ve sarımsağı dövün. Sonra bunları havandan alarak derin bir kaseye koyun, sonra da kasedeki bu sarmısaklı cevizlere, 1 kahve fincanı tahin, 2 kahve fincanı limon suyu ile ince kıyılmış 1 demet maydanoz ilâve ederek karıştırın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.