Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kapama, kuzu, marullu, tarifi

Marullu Kuzu Kapama Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Marullu Kuzu Kapama Tarifi



Marullu Kuzu Kapama Tarifi

1 kilo kuzu eti (böbrek yatağı veya kol, 5 parça)

1 tatlı kaşığı tuz

Az karabiber

3 su bardağı et suyu (yoksa su)

5 bağ yeşil taze soğan (25 adet)

5 adet dolgun yeşil salata (veya 2,5 adet marul)

2 bağ dereotunun yaprakları

Etlerin üzerini kapatıncaya kadar soğuk su koyup hızlı ateşe koyunuz Etler tam kaynayacağına yakın ateşten alıp soğuk su ile yıkayınız Susuz olarak başka bir tencereye koyunuz Üzerine tuzunu, biberini ve suyunu ilâve ediniz

Soğanların yeşil kısımlarını 5'er santim ve başlarını hafif keserek temizleyiniz Sonra 5'er santim uzunluğunda doğrayınız

Yeşil salataları veya marulları temizleyip yıkadıktan sonra ortadani ikiye bölünüz

Bol kaynar suda soğanlarla birlikte yeşil salataları 2-3 dakika haşlayıp süzgece dökünüz

Tamamen susuz olarak etlerin üzerine serpip üzerlerine dereotunu da serpiniz

Bir kere kaynattıktan sonra ağır ateşte 1 saat 15 dakika pişirip servis yapınız

Not: Süt kuzusu ile yaptığınız zaman 45 dakika pişiriniz 2 su bardağı su kullanınız

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.