![]() |
Marullu Kuzu Kapama Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Marullu Kuzu Kapama TarifiMarullu Kuzu Kapama Tarifi 1 kilo kuzu eti (böbrek yatağı veya kol, 5 parça) 1 tatlı kaşığı tuz Az karabiber 3 su bardağı et suyu (yoksa su) 5 bağ yeşil taze soğan (25 adet) 5 adet dolgun yeşil salata (veya 2,5 adet marul) 2 bağ dereotunun yaprakları Etlerin üzerini kapatıncaya kadar soğuk su koyup hızlı ateşe koyunuz ![]() ![]() ![]() ![]() Soğanların yeşil kısımlarını 5'er santim ve başlarını hafif keserek temizleyiniz ![]() ![]() Yeşil salataları veya marulları temizleyip yıkadıktan sonra ortadani ikiye bölünüz ![]() Bol kaynar suda soğanlarla birlikte yeşil salataları 2-3 dakika haşlayıp süzgece dökünüz ![]() Tamamen susuz olarak etlerin üzerine serpip üzerlerine dereotunu da serpiniz ![]() Bir kere kaynattıktan sonra ağır ateşte 1 saat 15 dakika pişirip servis yapınız ![]() Not: Süt kuzusu ile yaptığınız zaman 45 dakika pişiriniz ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|