ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Marullu Kuzu Kapama Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1001218)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 09:05 AM

Marullu Kuzu Kapama Tarifi
 
Marullu Kuzu Kapama Tarifi

1 kilo kuzu eti (böbrek yatağı veya kol, 5 parça)

1 tatlı kaşığı tuz

Az karabiber

3 su bardağı et suyu (yoksa su)

5 bağ yeşil taze soğan (25 adet)

5 adet dolgun yeşil salata (veya 2,5 adet marul)

2 bağ dereotunun yaprakları

Etlerin üzerini kapatıncaya kadar soğuk su koyup hızlı ateşe koyunuz. Etler tam kaynayacağına yakın ateşten alıp soğuk su ile yıkayınız. Susuz olarak başka bir tencereye koyunuz. Üzerine tuzunu, biberini ve suyunu ilâve ediniz.

Soğanların yeşil kısımlarını 5'er santim ve başlarını hafif keserek temizleyiniz. Sonra 5'er santim uzunluğunda doğrayınız.

Yeşil salataları veya marulları temizleyip yıkadıktan sonra ortadani ikiye bölünüz.

Bol kaynar suda soğanlarla birlikte yeşil salataları 2-3 dakika haşlayıp süzgece dökünüz.

Tamamen susuz olarak etlerin üzerine serpip üzerlerine dereotunu da serpiniz.

Bir kere kaynattıktan sonra ağır ateşte 1 saat 15 dakika pişirip servis yapınız.

Not: Süt kuzusu ile yaptığınız zaman 45 dakika pişiriniz. 2 su bardağı su kullanınız.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.