Fasulyeli Kuzu Güveç Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Fasulyeli Kuzu Güveç TarifiFasulyeli Kuzu Güveç Tarifi 4 su bardağı haşlanmış kuru fasulye 6 adet domates 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber 1 tatlı kaşığı karabiber 2 adet defne yaprağı 1 kahve fincanı zeytinyağı 1 5 su bardağı ufalanmış bayat ekmek içi 1 kilo kemikli kuzu kol (porsiyonluk parçalanmış) 2 adet soğan 3 diş sarımsak 250 gr sosis veya sucuk 6 parça dana jambon veya pastırma 1 tatlı kaşığı tuz 1- Bosch fırınınızı 180 derece sıtınız 2- Geniş yüzeyli bir tavayı orta ateş üzerine oturtunuz Zeytinyağını koyunuz Kızgın yağda parçalanmış kemikle kuzu etlerini kızartınız 3- Kızaranları yağını süzüp cam veya toprak güveç kabına çıkartınız 4-Tavada kalan kızgın yağda rendelenmiş soğan, sarımsakları, doğranmış sosis ve jambonları karıştırarak kavurunuz 5- Tavaya rendelenmiş domatesleri, listede verilmiş baharatları ve tuzu katınız Domatesler eriyip suyunu çeker gibi oluncaya kadar pişirmeyi sürdürünüz Karışımı güveçteki etlerin üzerine boca ediniz 6- Güvece haşlanmış fasulyeleri katıp karıştırınız Seviyesine kadar su doldurunuz En üste ufalanmış ekmek kırıntılarını yayınız Üzerine folyo kağıdı kapatıp güveci önceden 160˚ kızdırılmış fırınına sürünüz 7- Yaklaşık 60 dakika sonra folyo kağıdını alınız Ekmek kırıntılarını hafifce aşağı doğru bastırınız Etler pişip ekmeklerin üstü kızarıncaya kadar yaklaşık 60-80 dakika daha güveci fırında tutunuz Servis: Güveci sıcak sıcak servis yapınız Bu yemeğin yanına yeşil salata veya cacık ve sade pilav yakışır
|
|
|
|