![]() |
Fasulyeli Kuzu Güveç Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Fasulyeli Kuzu Güveç TarifiFasulyeli Kuzu Güveç Tarifi 4 su bardağı haşlanmış kuru fasulye 6 adet domates 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber 1 tatlı kaşığı karabiber 2 adet defne yaprağı 1 kahve fincanı zeytinyağı 1 ![]() 1 kilo kemikli kuzu kol (porsiyonluk parçalanmış) 2 adet soğan 3 diş sarımsak 250 gr sosis veya sucuk 6 parça dana jambon veya pastırma 1 tatlı kaşığı tuz 1- Bosch fırınınızı 180 derece sıtınız ![]() 2- Geniş yüzeyli bir tavayı orta ateş üzerine oturtunuz ![]() ![]() ![]() 3- Kızaranları yağını süzüp cam veya toprak güveç kabına çıkartınız ![]() 4-Tavada kalan kızgın yağda rendelenmiş soğan, sarımsakları, doğranmış sosis ve jambonları karıştırarak kavurunuz ![]() 5- Tavaya rendelenmiş domatesleri, listede verilmiş baharatları ve tuzu katınız ![]() ![]() ![]() 6- Güvece haşlanmış fasulyeleri katıp karıştırınız ![]() ![]() ![]() ![]() 7- Yaklaşık 60 dakika sonra folyo kağıdını alınız ![]() ![]() ![]() Servis: Güveci sıcak sıcak servis yapınız ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|