![]() |
Fasulyeli Kuzu Güveç Tarifi
Fasulyeli Kuzu Güveç Tarifi
4 su bardağı haşlanmış kuru fasulye 6 adet domates 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber 1 tatlı kaşığı karabiber 2 adet defne yaprağı 1 kahve fincanı zeytinyağı 1.5 su bardağı ufalanmış bayat ekmek içi 1 kilo kemikli kuzu kol (porsiyonluk parçalanmış) 2 adet soğan 3 diş sarımsak 250 gr sosis veya sucuk 6 parça dana jambon veya pastırma 1 tatlı kaşığı tuz 1- Bosch fırınınızı 180 derece sıtınız. 2- Geniş yüzeyli bir tavayı orta ateş üzerine oturtunuz. Zeytinyağını koyunuz. Kızgın yağda parçalanmış kemikle kuzu etlerini kızartınız. 3- Kızaranları yağını süzüp cam veya toprak güveç kabına çıkartınız. 4-Tavada kalan kızgın yağda rendelenmiş soğan, sarımsakları, doğranmış sosis ve jambonları karıştırarak kavurunuz. 5- Tavaya rendelenmiş domatesleri, listede verilmiş baharatları ve tuzu katınız. Domatesler eriyip suyunu çeker gibi oluncaya kadar pişirmeyi sürdürünüz. Karışımı güveçteki etlerin üzerine boca ediniz. 6- Güvece haşlanmış fasulyeleri katıp karıştırınız. Seviyesine kadar su doldurunuz. En üste ufalanmış ekmek kırıntılarını yayınız. Üzerine folyo kağıdı kapatıp güveci önceden 160˚ kızdırılmış fırınına sürünüz. 7- Yaklaşık 60 dakika sonra folyo kağıdını alınız. Ekmek kırıntılarını hafifce aşağı doğru bastırınız. Etler pişip ekmeklerin üstü kızarıncaya kadar yaklaşık 60-80 dakika daha güveci fırında tutunuz. Servis: Güveci sıcak sıcak servis yapınız.Bu yemeğin yanına yeşil salata veya cacık ve sade pilav yakışır. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.