ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Fasulyeli Kuzu Güveç Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1001208)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 09:07 AM

Fasulyeli Kuzu Güveç Tarifi
 
Fasulyeli Kuzu Güveç Tarifi

4 su bardağı haşlanmış kuru fasulye

6 adet domates

1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber

1 tatlı kaşığı karabiber

2 adet defne yaprağı

1 kahve fincanı zeytinyağı

1.5 su bardağı ufalanmış bayat ekmek içi

1 kilo kemikli kuzu kol (porsiyonluk parçalanmış)

2 adet soğan

3 diş sarımsak

250 gr sosis veya sucuk

6 parça dana jambon veya pastırma

1 tatlı kaşığı tuz

1- Bosch fırınınızı 180 derece sıtınız.

2- Geniş yüzeyli bir tavayı orta ateş üzerine oturtunuz. Zeytinyağını koyunuz. Kızgın yağda parçalanmış kemikle kuzu etlerini kızartınız.

3- Kızaranları yağını süzüp cam veya toprak güveç kabına çıkartınız.

4-Tavada kalan kızgın yağda rendelenmiş soğan, sarımsakları, doğranmış sosis ve jambonları karıştırarak kavurunuz.

5- Tavaya rendelenmiş domatesleri, listede verilmiş baharatları ve tuzu katınız. Domatesler eriyip suyunu çeker gibi oluncaya kadar pişirmeyi sürdürünüz. Karışımı güveçteki etlerin üzerine boca ediniz.

6- Güvece haşlanmış fasulyeleri katıp karıştırınız. Seviyesine kadar su doldurunuz. En üste ufalanmış ekmek kırıntılarını yayınız. Üzerine folyo kağıdı kapatıp güveci önceden 160˚ kızdırılmış fırınına sürünüz.

7- Yaklaşık 60 dakika sonra folyo kağıdını alınız. Ekmek kırıntılarını hafifce aşağı doğru bastırınız. Etler pişip ekmeklerin üstü kızarıncaya kadar yaklaşık 60-80 dakika daha güveci fırında tutunuz.

Servis:

Güveci sıcak sıcak servis yapınız.Bu yemeğin yanına yeşil salata veya cacık ve sade pilav yakışır.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.