![]() |
Tavuklu Keşkek (Samsun Yöresi) Nasıl Yapılır Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tavuklu Keşkek (Samsun Yöresi) Nasıl Yapılır TarifiTavuklu Keşkek Tarifi (Samsun Yöresi) Malzemeler: ? 1 adet tavuk göğüsü (Haşlanmış ve tiftiklenmiş) ? 1 kilo buğday (Aşurelik) ? Tuz ? Tavuk suyu veya normal su Sosu İçin: ? 1 tutam Kırmızı Biber ? Tereyağ ? 1*tatlı kaşığı salça Yapılışı: Akşamdan ıslattığınız buğdayı geniş bir tencerenin içinde kaynatın ![]() ![]() ![]() ![]() Büyük ayrı bir tencerenin içine kaynayan ve ezilen buğdayları koyun, üzerine kaynattığımız tavuk suyundan ve az tuz ilave ederek karıştırın ![]() ![]() Tahta kepçe ile keşkeği ezerek karıştırın ![]() ![]() ![]() Servis tabaklarına hazırladığınız keşkeğin üzerine tereyağı ile kavurduğunuz salça, kırmızı biber sosu gezdirerek sıcak servis yapın ![]() Afiyet Olsun ![]() |
![]() |
![]() |
|