![]() |
Tavuklu Keşkek (Samsun Yöresi) Nasıl Yapılır Tarifi
Tavuklu Keşkek Tarifi (Samsun Yöresi)
Malzemeler: ? 1 adet tavuk göğüsü (Haşlanmış ve tiftiklenmiş) ? 1 kilo buğday (Aşurelik) ? Tuz ? Tavuk suyu veya normal su Sosu İçin: ? 1 tutam Kırmızı Biber ? Tereyağ ? 1*tatlı kaşığı salça Yapılışı: Akşamdan ıslattığınız buğdayı geniş bir tencerenin içinde kaynatın. iyice kaynayan ve ortalarından ayrılan buğdayları bir süzgeç içine alın, suyunu süzün ve buğdayları ezin. Mikserlede çırpabilirsiniz. Ayrı bir tencerede kaynayan pişen tavuk göğüsünü suyunun içerisinden çıkarın, lif lif olacak şekilde parçalayın. Büyük ayrı bir tencerenin içine kaynayan ve ezilen buğdayları koyun, üzerine kaynattığımız tavuk suyundan ve az tuz ilave ederek karıştırın. Yeteri kadar tavuk suyu koyduktan sonra (muhallebi kıvamında olmalı ) lif lif hazırlanan tavuk göğüslerini buğdayın içine ilave edin. Tahta kepçe ile keşkeği ezerek karıştırın. Yada mikser yardımı ilede yapabilirsiniz. İyice sakız gibi oluncaya kadar karıştırarak pişirin. Servis tabaklarına hazırladığınız keşkeğin üzerine tereyağı ile kavurduğunuz salça, kırmızı biber sosu gezdirerek sıcak servis yapın. Afiyet Olsun. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.