![]() |
Sosyal Yardım |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sosyal Yardımsosyal yardım § 1- SOSYAL YARDIMLARIN TARİHİ GELİŞİMİ ![]() § 2 - KORUMA KARAKTERİ TAŞIYAN SOSYAL YARDIMLAR ![]() ![]() 1)Tüm muhtaç vatandaşlara yapılan sosyal yardımlar ![]() a)Yardım Koşulları5 aa -Sosyal Güvenlik Kuruluşlarıyla Herhangi Bir İlgini Olmaması6 bb- Muhtaç Durumda Olmak veya Sosyal Teşvike İhtiyaç Duymak ![]() cc - Türkiye’de İkamet Ediyor Olmak ![]() b) Sağlanan Yardımlar8 c) Yardımların Sağlanması9 d) Yardımın Finansmanı11 2) Muhtaç yaşlı, malul ve sakatlara yapılan sosyal yardımlar ![]() a-Yardım koşulları13 aa - Yaşlı, Malûl veya Sakat Olma ![]() bb -Muhtaç Olma ![]() cc - TC Vatandaşı Olma ![]() dd - Başvuru ![]() b-Sağlanan Yardımlar17 aa - Aylık :17 bb - Sağlık hizmeti:18 c- Yardımın Finansmanı18 YAŞLILIK, MALULLÜK VE ÖLÜM AYLIK VE GELİRLERİNİN DEGİŞEN İKTİSADİ ŞARTLARA GÖRE AYARLANMASI AÇISINDAN 25 ![]() ![]() a- Aylıkların bağlanışları aşamasında mevcut iktisadi şartlara uygunluğu:22 b- Aylıkların işleyişi aşamasında değişen iktisadi şartlara göre ayarlanması25 3) Muhtaç sanatçılara yapılan yardımlar ![]() a) Yardım Koşulları27 aa - Sinema veya müzik sanatçısı olmak ![]() bb- Ortaya koyduğu eserle toplumda tanınmış olmak ![]() cc- Muhtaç olmak ![]() dd- Belirli suçlardan mahkum olmamış olmak ![]() ee- Türkiye'de ikamet belgesine sahip olmak ![]() b) Sağlanan yardım ![]() ![]() c) Yardımın sağlanması29 d) Yardımların finansmanı29 4) Doğal afetlerden zarar gören çiftçilere yapılan sosyal yardımlar ![]() a)Yardım koşulları30 aa- Doğal afet30 bb- Afet nedeni ile ürünlerin ve üretim olanaklarını önemli ölçüde bozulması30 cc- Afet nedeni ile muhtaç duruma düşme:31 b) Sağlanan yardımlar31 c) Yardımların Sağlanması31 d) Yardımların finansmanı32 5) Konut edindirmeye yönelik yardımlar ![]() a-Yardımın Nemalandırılıp Kullandırılması :37 b-Yardımın İlgiliye Ödenmesi38 6) Öğretmenliği desteklemeye yönelik yardımlar ![]() § 3-TAZMİNAT KARAKTERİ TAŞIYAN SOSYAL YARDIMLAR ![]() ![]() 1) Muhtaç Asker Ailelerine Yardım ![]() ![]() 2) Vatan Hizmetinde Bulunmuş İstiklâl Madalyası Sahiplerine Yardım ![]() ![]() 3) Görevleri Nedeni ile Yaralanan Yahut Ölen Bazı Kamu Görevlilerine Yardım ![]() 4) Yabancı Ülkelerde Türk Kültürüne Hizmet Eden Öğretmenlere Yardım ![]() ![]() 5) TSK’nin Bazı Görevlerinde Çalışanlara Yardım Verilmesi44 -KAYNAKÇA-46 |
![]() |
![]() |
|