![]() |
Sosyal Yardım
sosyal yardım § 1- SOSYAL YARDIMLARIN TARİHİ GELİŞİMİ. 3 § 2 - KORUMA KARAKTERİ TAŞIYAN SOSYAL YARDIMLAR.. 5 1)Tüm muhtaç vatandaşlara yapılan sosyal yardımlar. 5 a)Yardım Koşulları5 aa -Sosyal Güvenlik Kuruluşlarıyla Herhangi Bir İlgini Olmaması6 bb- Muhtaç Durumda Olmak veya Sosyal Teşvike İhtiyaç Duymak. 7 cc - Türkiye’de İkamet Ediyor Olmak. 8 b) Sağlanan Yardımlar8 c) Yardımların Sağlanması9 d) Yardımın Finansmanı11 2) Muhtaç yaşlı, malul ve sakatlara yapılan sosyal yardımlar. 12 a-Yardım koşulları13 aa - Yaşlı, Malûl veya Sakat Olma. 13 bb -Muhtaç Olma. 15 cc - TC Vatandaşı Olma. 16 dd - Başvuru. 17 b-Sağlanan Yardımlar17 aa - Aylık :17 bb - Sağlık hizmeti:18 c- Yardımın Finansmanı18 YAŞLILIK, MALULLÜK VE ÖLÜM AYLIK VE GELİRLERİNİN DEGİŞEN İKTİSADİ ŞARTLARA GÖRE AYARLANMASI AÇISINDAN 25.08.1999 GÜN VE 4447 SAYILI YASANIN YORUM VE ELEŞTİRİSİ19 a- Aylıkların bağlanışları aşamasında mevcut iktisadi şartlara uygunluğu:22 b- Aylıkların işleyişi aşamasında değişen iktisadi şartlara göre ayarlanması25 3) Muhtaç sanatçılara yapılan yardımlar.27 a) Yardım Koşulları27 aa - Sinema veya müzik sanatçısı olmak. 27 bb- Ortaya koyduğu eserle toplumda tanınmış olmak. 28 cc- Muhtaç olmak. 28 dd- Belirli suçlardan mahkum olmamış olmak. 28 ee- Türkiye'de ikamet belgesine sahip olmak. 28 b) Sağlanan yardım.. 28 c) Yardımın sağlanması29 d) Yardımların finansmanı29 4) Doğal afetlerden zarar gören çiftçilere yapılan sosyal yardımlar.30 a)Yardım koşulları30 aa- Doğal afet30 bb- Afet nedeni ile ürünlerin ve üretim olanaklarını önemli ölçüde bozulması30 cc- Afet nedeni ile muhtaç duruma düşme:31 b) Sağlanan yardımlar31 c) Yardımların Sağlanması31 d) Yardımların finansmanı32 5) Konut edindirmeye yönelik yardımlar. 32 a-Yardımın Nemalandırılıp Kullandırılması :37 b-Yardımın İlgiliye Ödenmesi38 6) Öğretmenliği desteklemeye yönelik yardımlar. 39 § 3-TAZMİNAT KARAKTERİ TAŞIYAN SOSYAL YARDIMLAR.. 39 1) Muhtaç Asker Ailelerine Yardım.. 39 2) Vatan Hizmetinde Bulunmuş İstiklâl Madalyası Sahiplerine Yardım.. 40 3) Görevleri Nedeni ile Yaralanan Yahut Ölen Bazı Kamu Görevlilerine Yardım.41 4) Yabancı Ülkelerde Türk Kültürüne Hizmet Eden Öğretmenlere Yardım.. 44 5) TSK’nin Bazı Görevlerinde Çalışanlara Yardım Verilmesi44 -KAYNAKÇA-46 |