![]() |
23 Nisan Bayramı İçin |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() 23 Nisan Bayramı İçinAli: Çocuklar, Necla ile Ersin tam bir haftadır birbirleriyle dargınlar ![]() Osman: Ya, ya… Ölsek barışmayız, diyorlar ![]() Nuri: Arkadaşlar ne yapalım edelim, şunları barıştıralım ![]() Abidin: Haydi Osman gidelim, sen Necla’yı getir, ben de Ersin’i ![]() ![]() ![]() Ali: Benim aklıma güzel bir fikir geldi ![]() Nuri: Nedir o? Ali: Barışmak için Çocuk Bayramı’dan güzel sebep olur mu? Nuri: Yaşa Ali, bu yerinde bir akıl ![]() (O sırada bir taraftan Necla, öbür taraftan Ersin gelirler) Osman: Necla’cığım bizim içimize sinmiyor ![]() ![]() Necla: Asla barışmam! Ersin: Hele ben hiç barışmam ![]() ![]() Ali: Ne yazık… Atatürk’ün ruhu şimdi üzülüyor ![]() Necla: Neden? Ali: Görmüyor musun, 23 Nisan Çocuk Bayramı geliyor? Nuri: Atatürk bu bayramı neden Çocuk Bayramı demişti? Türk çocukları el ele verip birlik olsun, iyi yetişin, ilerde vatanı iyi korusun diye ![]() Osman: Siz ise, şimdiden darılıyorsunuz ![]() Ersin: Atatürk’ün ruhunu hiç üzemem, ben barışıyorum ![]() Necla: Ben de üzemem, barışırım ![]() (İki çocuk birbirine sarılır ![]() Nuri: Yaşasın bayram, yaşasın Ali’nin aklı! |
![]() |
![]() |
|