|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
hayatinda, karşilaşilan, kişilikleri, nelerdir, ofis, sik |
![]() |
İş Hayatinda Sik Karşilaşilan Ofis Kişilikleri Nelerdir |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İş Hayatinda Sik Karşilaşilan Ofis Kişilikleri NelerdirİŞ HAYATINDA SIK KARŞILAŞILAN OFİS KİŞİLİKLERİ Nelerdir 1 ![]() İşlerin ilerlemesi sürecinde üzerindeki negatif etkiyi buhar gibi çevresindekilerin üzerine püskürten bu tipler çalışılması en zor insan türüdür ![]() ![]() ![]() 2 ![]() Yapılan her işin kusursuz olması gibi bir saplantı içinde çalışırlar ![]() Onların yaptığı ya da yaptırdığı her iş eksiksiz olmalıdır ![]() mükemmeliyetçiden duyabileceğiniz normal bir soru, sınavdan 99 alan çocuğuna, neden bu notun 100 olmadığıdır ![]() yürümezse negatif bir tavır takınır ![]() için onun her dediğini yapmamalısınız ![]() mükemmeldir ![]() bulabilirsiniz ![]() 3 ![]() Bu tipler, değişime karşı, yeniliğe kapalı ve ısrarcı insanlardır ![]() olmayı severler ![]() getirmeseler de kesinlikle bir şekilde karşı çıkarlar ![]() engellemenin yolu o kişileri değişimin merkezine koymak ve ilgili tüm işleri ona yaptırmaktır ![]() ![]() olarak algılatılabilir ![]() 4 ![]() - Rica etsem ben yokken telefonlarıma bakabilir misin? - Hayır! - Neden? - Benim işim değil de ondan! Yukarıdaki diyalog "Benim işim Değil"ci bir kişinin temel davranış Biçimini en iyi şekilde ortaya koyuyor ![]() işlerin dışında hiçbir işe elini sürmeyen bu tiplerin bir miktar komplekse kapıldığı kesin ![]() ederek ve onları cesaretlendirerek, başka işleri de yapabilecekleri hissi verilebilir ![]() 5 ![]() Bu tip çalışanlar, üzerlerindeki negatif etkiyi dedikodular üretip Yayarak etrafa yaymaya çalışırlar ![]() insanları toplayarak "gelin size bu işin aslını anlatayım" deyip tüm ilgiyi kendine çeker ve insanların ondan habersiz iş yapmamasını sağlar ![]() Dedikoduların başlıca kahramanları da müdürler, grup yöneticileri ve üst düzey yetkililerdir ![]() atılacak,kim ne kadar maaş alıyor ve kim kimle çıkıyor ![]() başa çıkmanın yolu, onlara sadece bilmeleri gerektiği kadar bilgi vermektir ![]() 6 ![]() Pesimist bir çalışan, her koşulda her şeyden olumsuz bir yan bulmaya adaydır ![]() bulur ![]() ![]() birinden başarılı işler çıkarmasını bekliyorsanız ona hayata umutla bakabileceği yeni alışkanlıklar kazandırmalısınız ![]() pesimistliğini atmasına sebep olmayacaksa da, hayata bir parça olumlu bakmasına yol açabilir ![]() 7 ![]() Bu tip insanlar siz ne kadar yaratıcı bir fikir öne sürmüş olursanız olun,kabul etmemeye baştan hazırlıklıdır ![]() dahi, "Olmaz!" cevabını anında yapıştırırlar ![]() ya da hiçbiri ![]() nedenini açıklatmaktır ![]() gösteremeyeceği için zamanla tutumundan vazgeçecektir ![]() 8 ![]() En ilginç ofis tiplerinden biridir ![]() dahi görülebilen bu tutum, kişinin en ufak bir olumsuz tepki görmesi durumunda ortaya çıkar ![]() kaçar ve çevresine küser ![]() söyleyip gönlünü almak gerekir ![]() sevmiyor!"dur ![]() olumlu insanlarla doldurmak gerekir ![]() Üzerinde az baskı hissetmesi de daha verimli çalışmasını sağlar ![]() 9 ![]() "Kurban" işe herkesten önce gelip, herkesten geç çıkan, diğerlerininyetiştiremediği işleri üzerine alan ancak tüm bunları hoşnut olmadan yapan bir kişiliktir ![]() karşılığında ne gördüm?" diye söylenir ![]() emeklerinin farkında olduğunuzu söyleyip takdir etmektir ![]() cc'lenmiş bir tebrik maili onu uzun bir süre idare eder ![]() 10 ![]() Herhangi bir konuda yaşanan başarısızlıktan dolayı kendini hiçbir zaman sorumlu görmeyip suçu hep başkalarına atan tiplerdir ![]() yapılmadı?" sorunuza, "Benim haberim yok, mailiniz elime ulaşmamıştır, ondan yapmamışımdır" diyerek internet sistemini ve o departmanın çalışanlarını suçlayabilir ![]() bulundurursanız onu bu davranışından vazgeçirebilirsiniz ![]() 11 ![]() İşin aslını unutup anlamsız detaylar için boğulan tipler bu sınıfın üyesi ![]() Hazırlanan bir raporda esaslara bakmayı unutup, kağıt düzeni, alt-üst boşluk dengesi gibi anlamsız işlerle uğraşır ve işleri geciktirir ![]() biriyle başa çıkmanın yolu o kişiden projenin genel hatlarından bahsetmesini ve amaçları anlatmasını istemektir ![]() Yukarıdaki makale Gary S ![]() Kitabından türkçeye çevrilmiştir ![]() |
![]() |
![]() |
|