![]() |
Mikrodalga Fırında Pişirme Metodları |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mikrodalga Fırında Pişirme MetodlarıAmaç • Çiğ, hazır veya daha önceden pişirilmiş yiyeceklerin çabucak, yenilebilir, damak tadına uygun hale gelmesi sağlanır ![]() • Güvenilir yemek sağlar, çünkü kısa sürede yemeğin tümü aynı anda ısı görür ![]() • Çiğ gıdaları pişirmek, tekrar ısıtmak, dondurulmuş gıdaları çözdürmek için kullanılabilir ![]() Avantajları • Pişirme süresi %50-70 oranında azalır ![]() • Kolay pişirme ve ısıtma metodudur ![]() • Dondurulmuş gıdaları çabucak çözündürür ![]() • Elektrik ve işçilik yönünden ekonomiktir ![]() • 24 saat sıcak yemek sağlar, self-servis için maliyeti düşük, müşteri memnuniyeti yüksek bir metoddur ![]() • Yemek kendi suyunda piştiğinden lezzet ve içerik korunur ![]() • Yemeğin kuruması ve küçülmesini minimalize eder ![]() Dikkat edilmesi gereken hususlar • Üretici firmanın direktiflerine göre, doğru pişirme şekli ve ısı seçimi önemlidir ![]() • Patates ve elma soyulmamışsa, kabukları delinmeli ve böylece patlamaları, doku bozulumu önlenir ![]() • Mümkünse yemeğin üstü kapatılmalıdır ![]() • Kapağı bozuk olan fırınlar kullanılmamalıdır ![]() • Fırın boşken çalıştırılmamalıdır ![]() • Dokusu bozulabilecek (patlayabilecek) gıdaların kabukları delinmelidir ![]() • Yemeklerin üstü kapatılmalıdır ![]() • Düzenli kontroller yapılmalı ve yapımcı firmanın direktiflerine uyulmalıdır ![]() • Uygun malzemeden yapılmış kaplar kullanılmalıdır (cam veya çin porseleni) ![]() ![]() • Parçalar standart büyüklükte olmalıdır ![]() • Pişirme sırasında karıştırma işlemi için yeterli yer bırakılmalıdır ![]() • Su içeriği yüksek gıdaların kuru gıdalara göre daha çabuk pişeceği unutulmamalıdır ![]() • Kalın parçaların, gözenekli parçalara göre daha çabuk pişeceği unutulmamalıdır ![]() • Çoğu yemekler üzeri kapalı pişirilmelidir, yapışkan filmler bu amaçla kullanılabilir ![]() |
![]() |
![]() |
|