![]() |
Mikrodalga Fırında Pişirme Metodları
Amaç • Çiğ, hazır veya daha önceden pişirilmiş yiyeceklerin çabucak, yenilebilir, damak tadına uygun hale gelmesi sağlanır. • Güvenilir yemek sağlar, çünkü kısa sürede yemeğin tümü aynı anda ısı görür. • Çiğ gıdaları pişirmek, tekrar ısıtmak, dondurulmuş gıdaları çözdürmek için kullanılabilir. Avantajları • Pişirme süresi %50-70 oranında azalır. • Kolay pişirme ve ısıtma metodudur. • Dondurulmuş gıdaları çabucak çözündürür. • Elektrik ve işçilik yönünden ekonomiktir. • 24 saat sıcak yemek sağlar, self-servis için maliyeti düşük, müşteri memnuniyeti yüksek bir metoddur. • Yemek kendi suyunda piştiğinden lezzet ve içerik korunur. • Yemeğin kuruması ve küçülmesini minimalize eder. Dikkat edilmesi gereken hususlar • Üretici firmanın direktiflerine göre, doğru pişirme şekli ve ısı seçimi önemlidir. • Patates ve elma soyulmamışsa, kabukları delinmeli ve böylece patlamaları, doku bozulumu önlenir. • Mümkünse yemeğin üstü kapatılmalıdır. • Kapağı bozuk olan fırınlar kullanılmamalıdır. • Fırın boşken çalıştırılmamalıdır. • Dokusu bozulabilecek (patlayabilecek) gıdaların kabukları delinmelidir. • Yemeklerin üstü kapatılmalıdır. • Düzenli kontroller yapılmalı ve yapımcı firmanın direktiflerine uyulmalıdır. (1) • Uygun malzemeden yapılmış kaplar kullanılmalıdır (cam veya çin porseleni). En iyi sonuç için düz veya yuvarlak, sığ kaplar kullanılmalıdır. • Parçalar standart büyüklükte olmalıdır. • Pişirme sırasında karıştırma işlemi için yeterli yer bırakılmalıdır. • Su içeriği yüksek gıdaların kuru gıdalara göre daha çabuk pişeceği unutulmamalıdır. • Kalın parçaların, gözenekli parçalara göre daha çabuk pişeceği unutulmamalıdır. • Çoğu yemekler üzeri kapalı pişirilmelidir, yapışkan filmler bu amaçla kullanılabilir. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.