![]() |
Besinlerin Tazeliği Nasıl Anlaşılır |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Besinlerin Tazeliği Nasıl AnlaşılırBesinlerin tazeliği nasıl anlaşılır BALIK Taze balığın gözleri donuk değildirve balık ıslak görünümdedir ![]() solungaçlarının kırmızı olması gereklidir ![]() ET Veteriner kontrolü yapıldığını gösterir belge olmalı ve çok yağlı olmayan etler seçilmeli renginin açık renkli olması gerekmektedir TAVUK Tavuğun eklem yerlerindeki derilerin sarılığı yaşının ilerlemiş olduğunu gösterir ![]() ![]() parmakla bastırıldığında çukurlaşmayıp hemen eski halini almasıda tazeliğinin belirtisidir ![]() etmeliyiz ![]() SÜT Genelde açık sütlerde iyi kaynatılamadıklardan dolayı bağırsak hastalıkları görülür ![]() dikkat etmeli ve son kullanma tarihine bir ay kalmış sütlerin alınmamasına çalışılmalı ![]() YUMURTA Tüketme sıklığınıza göre yumurta almalısınız ![]() olan,kırık,çatlak yumurtalarda zehirlenme riski vardır ![]() hafif değildir ve sallayınca sıvı sesi gelmez ![]() karışmayan yumurta tazedir ![]() TAZE FASULYE Canlı yeşil renkte üzerinde bereler olmamalı kılçıksız ve taneleride çok büyük olmamalı ![]() ![]() ISPANAK Taze ıspanağın kökleri kırmızıdır ![]() yapraklarında haşere yenikleri olmamalı ve besin değerinin kaybolmaması için hemen tüketilmelidir ![]() PATATES Filizlenmiş ve yeşil olan patatesler sağlığa zararlı olduğundan bunları almamalıyız ![]() almalı,kızartma için sarı patatesleri tercih etmeliyiz ![]() KEREVİZ Öncelikle sapı ezik ve çürümemiş, yaprakları sağlam olan kerevizleri tercih etmeliyiz ![]() hafif olmamalıdır |
![]() |
![]() |
|