ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Beslenme, Diyet ve Sağlık (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=608)
-   -   Besinlerin Tazeliği Nasıl Anlaşılır (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=940536)

Prof. Dr. Sinsi 10-16-2012 11:08 PM

Besinlerin Tazeliği Nasıl Anlaşılır
 

Besinlerin tazeliği nasıl anlaşılır

BALIK

Taze balığın gözleri donuk değildirve balık ıslak görünümdedir.Ayrıca

solungaçlarının kırmızı olması gereklidir.

ET

Veteriner kontrolü yapıldığını gösterir belge olmalı ve çok yağlı

olmayan etler seçilmeli renginin açık renkli olması gerekmektedir

TAVUK

Tavuğun eklem yerlerindeki derilerin sarılığı yaşının ilerlemiş

olduğunu gösterir.Körpe olması tercih sebebidir.Ayrıca üzerine

parmakla bastırıldığında çukurlaşmayıp hemen eski halini almasıda

tazeliğinin belirtisidir.Tavuğun ve etin ağır kokmamalarına da dikkat

etmeliyiz

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

SÜT

Genelde açık sütlerde iyi kaynatılamadıklardan dolayı bağırsak

hastalıkları görülür.Kutu sütlerde ise ambaljına ve kullanma tarihine

dikkat etmeli ve son kullanma tarihine bir ay kalmış sütlerin

alınmamasına çalışılmalı.

YUMURTA

Tüketme sıklığınıza göre yumurta almalısınız.Üzerinde kan lekesi

olan,kırık,çatlak yumurtalarda zehirlenme riski vardır.Taze yumurta

hafif değildir ve sallayınca sıvı sesi gelmez.Akı ile sarısı birbirine

karışmayan yumurta tazedir.

TAZE FASULYE

Canlı yeşil renkte üzerinde bereler olmamalı kılçıksız ve taneleride

çok büyük olmamalı.Tazeliğinide kırarakta deneyebilirsiniz.

ISPANAK

Taze ıspanağın kökleri kırmızıdır.Ispanak çamursuz ve körpe olmalı

yapraklarında haşere yenikleri olmamalı ve besin değerinin

kaybolmaması için hemen tüketilmelidir.

PATATES

Filizlenmiş ve yeşil olan patatesler sağlığa zararlı olduğundan

bunları almamalıyız.Püre yapmak için kabuğu kalın patatesler

almalı,kızartma için sarı patatesleri tercih etmeliyiz.

KEREVİZ

Öncelikle sapı ezik ve çürümemiş, yaprakları sağlam olan kerevizleri

tercih etmeliyiz.Orta büyüklükte mümkünse lekesiz olmalı en önemliside

hafif olmamalıdır




Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.