Çingene Salatası Salatalar Tarifi |
10-15-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Çingene Salatası Salatalar TarifiÇingene Salatası salatalar Tarifi MALZEMELER 6adet taze soğan 6diş sarımsak 1kaşık salça Maydanoz Sumak ekşisi Tuz HAZIRLANIŞI Soğanı, maydanoz ve sarımsağı kıyın Salçayı sulandırın, bunların hepsini bir kapta toplayın Sumak ekşisinden ilave edin Karıştırarak servise sunun |
Çingene Salatası Salatalar Tarifi |
10-15-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Çingene Salatası Salatalar TarifiBARBEKÜDE SANDVİÇ BİFTEK Malzemeler 6 parça yağsız but biftek (15 cm kalınlığında dilimlenmiş) 3 adet soğan 12 adet ince dilimlenmiş kepekli ekmek Yarım fincan zeytinyağı Marine etmek için 1 bardak kırmızı şarap Yarım bardak zeytinyağı 1 diş sarımsak 2 çay kaşığı taze zencefil SANDVİÇ BİFTEK TARİFİ İnce kıyılmış soğanları 10-15 dakika ya da pembeleşene dek pişirin Barbeküyü orta sıcaklıkta tutun Biftekleri az yağlı barbeküde 3-5 dakika ya da istediğiniz kadar pişirin Marine etmek için şarabı, yağı, ezilmiş sarımsağı ve zencefili bir kapta karıştırın Derin olmayan ya da seramik bir kaba geçirdiğiniz karışımı bifteklerle birlikte ağzını kapatarak 2-3 saat buzdolabında bekletin Fırçayla az yağladığınız ekmekleri barbeküde her iki tarafı da 1-2 dakika kızaracak kadar pişirin Sandviçi hazırlamak için 6 ekmeği yan yana koyarak üzerlerine biftek, soğan ve diğer ekmek dilimlerini yerleştirinSıcak olarak servis edin |
|