Türkmen Kebabı Kebab Tarifi |
10-15-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Türkmen Kebabı Kebab TarifiTürkmen Kebabı Hazırlama Süresi: 20 Pişirme Süresi: 20 Kişi Sayısı: 4 Kalori: 414 Malzemesi: 4 adet tavuk şinitzel (göğüs) 1 bardak erişte 2 yemek kaşığı margarin 1 adet soğan 4 adet yeşil soğan 2 adet kırmızı biber 2 adet yeşil biber 1 çay kaşığı hardal 2 yemek kaşığı soya sosu 2 bardak su Tarifi: • Erişteyi 1 kaşık margarinle birlikte pembeleştirin • Tavuk şinitzelleri veya beyaz tavuk göğüslerini parmak şeklinde ince ince kesin • Soğanları halka şeklinde, yeşil soğanları uzun uzun doğrayın • Biberleri ise ince ince kıyın • Parmak şeklindeki tavukları, kalan 1 kaşık yağla birlikte iyice kızartın • Doğradığınız sebzeleri içine atıp, kavurarak pişirin • Daha önce kavurduğunuz erişteleri ekleyin • Soya sosu ile hardalı 2 bardak suda çırpın • Tavukların üzerine dökün • Suyunu çekene kadar pişirin • Öneri: Tavuk eti çabuk bozulan gıdalardandır Mikro organizmalara karşı daha dayanıksız olan tavuk etinin mermer veya plastik üzerinde kesilmesi gerekir |
|