![]() |
Türkmen Kebabı Kebab Tarifi
Türkmen Kebabı Hazırlama Süresi: 20 Pişirme Süresi: 20 Kişi Sayısı: 4 Kalori: 414 Malzemesi: 4 adet tavuk şinitzel (göğüs) 1 bardak erişte 2 yemek kaşığı margarin 1 adet soğan 4 adet yeşil soğan 2 adet kırmızı biber 2 adet yeşil biber 1 çay kaşığı hardal 2 yemek kaşığı soya sosu 2 bardak su Tarifi: • Erişteyi 1 kaşık margarinle birlikte pembeleştirin. • Tavuk şinitzelleri veya beyaz tavuk göğüslerini parmak şeklinde ince ince kesin. • Soğanları halka şeklinde, yeşil soğanları uzun uzun doğrayın. • Biberleri ise ince ince kıyın. • Parmak şeklindeki tavukları, kalan 1 kaşık yağla birlikte iyice kızartın. • Doğradığınız sebzeleri içine atıp, kavurarak pişirin. • Daha önce kavurduğunuz erişteleri ekleyin. • Soya sosu ile hardalı 2 bardak suda çırpın. • Tavukların üzerine dökün. • Suyunu çekene kadar pişirin. • Öneri: Tavuk eti çabuk bozulan gıdalardandır. Mikro organizmalara karşı daha dayanıksız olan tavuk etinin mermer veya plastik üzerinde kesilmesi gerekir. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.