![]() |
Farklı Tarifler Saksı Kebabı Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Farklı Tarifler Saksı Kebabı TarifiFarklı Tarifler Saksı Kebabı Tarifi Malzemeler 3 Adet bostan patlıcan 1 Adet orta boy soğan 500 gr kuzu kuşbaşı 3 Çorba kaşığı margarin 1 Çorba kaşığı domates salçası veya 1 adet domates 1 Su bardağı bezelye Tuz, karabiber, kekik Üzeri için : 2 Adet domates 3 Adet sivri biber Hazırlanışı Bostan patlıcanların saplarını kesip enlemesine ikiye bölün ![]() Dış kabuklarını alaca yada pul pul soyun ![]() İçini bıçak yardımıyla kase gibi oyup, 15-20 dakika tuzlu suda bekletin ![]() Patlıcanları sudan çıkarıp, fazla suyunu süzün ![]() Sıvıyağda arkalı önlü kızartın ![]() Soğanı ince kıyıp, margarinle pembeleştirin ![]() Kuşbaşı kesilmiş kuzu etlerini ilave edip kavurun ![]() Et suyunu çekince salça ve baharatları ekleyin ![]() Birkaç dakika daha kavurup, yeterince su ilave edin ![]() Etler pişince suyunu süzüp, ayırın ![]() Etleri bezelye ile karıştırıp patlıcanların içine doldurun ![]() Ayırdığınız sostan da (et suyundan) birer kaşık yerleştirip, tepsiye dizin ![]() Patlıcanların üzerine birer dilim yuvarlak domates ve biber ile kapatıp, fırına verin ![]() Domates ve biberler pişinceye kadar fırınlayıp, sıcak olarak servis yapın ![]() NOT : En üste domates ve biber yerine beşamel soslada fırınlayabilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
|