ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Farklı Tarifler Saksı Kebabı Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=938213)

Prof. Dr. Sinsi 10-15-2012 12:46 AM

Farklı Tarifler Saksı Kebabı Tarifi
 

Farklı Tarifler Saksı Kebabı Tarifi

Malzemeler

3 Adet bostan patlıcan

1 Adet orta boy soğan

500 gr kuzu kuşbaşı

3 Çorba kaşığı margarin

1 Çorba kaşığı domates salçası veya 1 adet domates

1 Su bardağı bezelye

Tuz, karabiber, kekik

Üzeri için :

2 Adet domates

3 Adet sivri biber

Hazırlanışı

Bostan patlıcanların saplarını kesip enlemesine ikiye bölün.

Dış kabuklarını alaca yada pul pul soyun.

İçini bıçak yardımıyla kase gibi oyup, 15-20 dakika tuzlu suda bekletin.

Patlıcanları sudan çıkarıp, fazla suyunu süzün.

Sıvıyağda arkalı önlü kızartın.

Soğanı ince kıyıp, margarinle pembeleştirin.

Kuşbaşı kesilmiş kuzu etlerini ilave edip kavurun.

Et suyunu çekince salça ve baharatları ekleyin.

Birkaç dakika daha kavurup, yeterince su ilave edin.

Etler pişince suyunu süzüp, ayırın.

Etleri bezelye ile karıştırıp patlıcanların içine doldurun.

Ayırdığınız sostan da (et suyundan) birer kaşık yerleştirip, tepsiye dizin.

Patlıcanların üzerine birer dilim yuvarlak domates ve biber ile kapatıp, fırına verin.

Domates ve biberler pişinceye kadar fırınlayıp, sıcak olarak servis yapın.

NOT : En üste domates ve biber yerine beşamel soslada fırınlayabilirsiniz.




Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.