Bademli Kayısı Reçeli Tarifi Resimli |
10-15-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Bademli Kayısı Reçeli Tarifi ResimliBademli Kayısı Reçeli Tarifi Resimli Bademli Kayısı Reçeli nasıl yapılır Resimli Bademli Kayısı Reçeli tarifi Bademli Kayısı Reçeli tarifi Bademli kayısı reçeli malzemeleri 1 su bardağı tuzsuz badem 1 kg kayısı 4 yemek kaşığı su 1 kg toz şeker Bademli kayısı reçeli hazırlanışı Bademli kayısı reçeli: Kolayca uygulanabilen reçel tarifleri arasında üst sıralarda Bademleri sıcak suda 15-20 dakika bekletip süzdürün ve kabuklarını soyun Yıkayıp kuruladığınız kayısıların çekirdeklerini çıkarıp iri doğrayın Kayısıları, bademleri ve suyu bir tencereye alın 4 yemek kaşığı toz şekeri ilave edin Yüksek ateşte sürekli karıştırarak pişirin Kenarlardan kaynamaya başlayınca 2 dakika daha kaynatın Kalan şekeri ilave edip karıştırarak pişirmeye devam edin Kaynamaya başlayınca 3 dakika kaynatın Ocaktan alıp soğumaya bırakın Ilınınca kavanoza aktarıp soğuduktan sonra kapağını kapatın |
|