![]() |
Bademli Kayısı Reçeli Tarifi Resimli
Bademli Kayısı Reçeli Tarifi Resimli Bademli Kayısı Reçeli nasıl yapılır Resimli Bademli Kayısı Reçeli tarifi Bademli Kayısı Reçeli tarifi Bademli kayısı reçeli malzemeleri 1 su bardağı tuzsuz badem 1 kg kayısı 4 yemek kaşığı su 1 kg toz şeker http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Bademli kayısı reçeli hazırlanışı Bademli kayısı reçeli: Kolayca uygulanabilen reçel tarifleri arasında üst sıralarda. Bademleri sıcak suda 15-20 dakika bekletip süzdürün ve kabuklarını soyun. Yıkayıp kuruladığınız kayısıların çekirdeklerini çıkarıp iri doğrayın. Kayısıları, bademleri ve suyu bir tencereye alın. 4 yemek kaşığı toz şekeri ilave edin. Yüksek ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kenarlardan kaynamaya başlayınca 2 dakika daha kaynatın. Kalan şekeri ilave edip karıştırarak pişirmeye devam edin. Kaynamaya başlayınca 3 dakika kaynatın. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Ilınınca kavanoza aktarıp soğuduktan sonra kapağını kapatın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.