Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
mayalama, yapımı, yoğurt

Yoğurt Nedir Ve Yoğurt Mayalama Yapımı

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yoğurt Nedir Ve Yoğurt Mayalama Yapımı




Yoğurt Nedir ve Yoğurt Mayalama Yapımı

yoğurt neye denir, yoğurt ile ilgili bilgiler, yoğurt hakkında bilgi, yoğurt ne demektir, yoğurt anlamı, yoğurt özellikleri, yoğurt hakkında kısa bilgi, yoğurt nasıl yapılır

Yoğurt, sütün yoğurt mayası ile mayalanması ve yoğurdun içindeki özel mayaların üretilmesi ile hazırlanan kıymetli bir besindir Sütün mayalandırma ısısı 40-45°C olmalıdır Daha yüksek ısılarda yoğurt mayasındaki mikroplarda öleceği için yoğurt tutmaz Piyasada özellikle meyveli yoğurt olarak satılan ve pastörize olmuş olan yoğurtları da süte çalmakla (mayalamakla) yoğurt tutmaz Yoğurt, oda ısısında süte göre daha çok dayanabilir Asit ortamı süte göre daha fazla olduğundan mikroorganizmalar daha zor ürerler Yoğurtun 1 hafta içinde tüketilmesi uygundur

yoğurt, yoğurt nedir, yoğurt ne demek,



Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.