Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
domates, kurutulmuş, tarifleri

Kurutulmuş Domates Tarifleri

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kurutulmuş Domates Tarifleri




Kurutulmuş Domates Tarifleri

Kurutulmuş Domates Tarifi

Kurutulmuş Domates Mezesi

Domates Kurutması Tarifleri

Domates Kurutması

Domatesler yıkanırdörde bölünür Bir tepsiye gazete serilir Domatesler üzerine yerleştirilir, bol tuz serpilir, güneşe konur Gerekirse 1-2 gün içinde çevirilir

Not: Kuru domates kışın bütün yemeklerinizde kullanabileceğiniz muhteşem bir lezzettir

Kurutulmuş Domates Mezesi (Şanlıurfa)

Malzemeler

150 gr kurutulmus domates

Zeytinyağı

1/2 su bardagi kıyılmış ceviz

Sarımsak

Tuz

Hazırlanışı

Domatesi, kaynar suda bekletin veya 5 dakika haşlayın

Süzün Tuzu ve ezilmiş sarımsağı zeytinyağına ekleyin Domateslerin üzerine gezdirin En üste ceviz serpiştirin

Domates Kurutması

Tam olgunluktaki domatesler yıkanıp soyulur ve 3-4 mm kalınlığında dilimlenir Bu dilimler haşlanmadan kerevetlere serilir Domatesler, kurutma fırınlarında, 60-65 derece sıcaklıkta kururlar Kurutma işlemi, domatesler ele alınıp sıkıldığında, çıtırdayıp kırılacak hale gelinceye kadar devam etmelidir Kurumuş domates dilimleri toz haline getirildikten sonra ambalajlanır 15 kilo domatesten 1 kilo domates tozu elde edilir Domatesler güneşte kurutulacaksa, iyice yıkanır, ortasından ikiye kesilir ve bu kesik yerlere hafifçe tuz ekilir Tuzlanmış domatesler kerevete dizilerek güneşe konur

KURUTULMUŞ DOMATESLİ PİLAV

Malzemeler

2 su bardağı baldo pirinç

6 dilim kurutulmuş domates

Yarım fincan kuşüzümü

2 yemek kaşığı tereyağ

1 çay kaşığı tuz

2 adet kesme şeker

25 bardak tavuk suyu

Hazırlanışı

Tereyağının biraz kokusu çıkana kadar eritiliyor Ilık suda en az 15 dakika bekletilen pirinçler suyu süzüldükten sonra yağa ilave edilirHızlı ateşte pirinçler fazla kırılmadan ve çok kızarmadan kavrulur Domatesler ilave edilir Bir miktar da domateslerle çevrilirArdından kuş üzümleri ilave edilir Tuz ve domatesin ekşiliğini alsın diye iki tane kesme şeker ilave edilirPilavın suyu eklenir Su sıcak olursa pilav daha başarılı olur



Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.