![]() |
Amerikan Usulü İstakoz |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Amerikan Usulü İstakozAmerikan Usulü Istakoz Mutfak: Türk mutfağı Katagori: Deniz Mahsülleri Yapım Süresi: 60dk Servis: 6 Zorluk: Zor Yemeğin Malzemeleri : 1adet ıstakoz fdgdfgdfgdf Yarım kereviz kökü 1diş sarımsak 1adet soğan 1adet havuç 1 tutam pırasanın beyaz kısmı 2adet karanfil 1adet defne yaprağı 3,5kaşık tereyağı 1fincan zeytinyağı 1kaşık salça 1kaşık çiğ krema 1 fincan fincan konyak 2fincan beyaz şarap 4bardak su Bir miktar tuz ,pulbiber , kekik ve karabiber ![]() Yemeğin Hazırlanışı : Istakozun kollarını dibinden kesin kuyruk ile gövdesinin ayrıldığı yerden ikiye bölün ![]() ![]() ![]() Sebzeleri temizleyip doğrayarak hazır edin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pişen ıstakozun etlerini delikli kepçe kullanarak ayrı bir tencerede kısık ateşe oturtun ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|