![]() |
Amerikan Usulü İstakoz
Amerikan Usulü Istakoz Mutfak: Türk mutfağı Katagori: Deniz Mahsülleri Yapım Süresi: 60dk Servis: 6 Zorluk: Zor Yemeğin Malzemeleri : 1adet ıstakoz fdgdfgdfgdf Yarım kereviz kökü 1diş sarımsak 1adet soğan 1adet havuç 1 tutam pırasanın beyaz kısmı 2adet karanfil 1adet defne yaprağı 3,5kaşık tereyağı 1fincan zeytinyağı 1kaşık salça 1kaşık çiğ krema 1 fincan fincan konyak 2fincan beyaz şarap 4bardak su Bir miktar tuz ,pulbiber , kekik ve karabiber. Yemeğin Hazırlanışı : Istakozun kollarını dibinden kesin kuyruk ile gövdesinin ayrıldığı yerden ikiye bölün. Üst kısımlarını uzunluğuna doğru ikiye keserek havyar ve beyazları ayrırın. Makaslarının üzerine çekiç ile vurarak çatlatın; enine 2parmak kalınlığında parçalara kesin. Sebzeleri temizleyip doğrayarak hazır edin. Zeytinyağını bir buçuk kaşık tereyağıyla beraber bir tencerede kızdırın. İçine soğan, kereviz, havuç ve pırasa katarak 10dk kavurun. Yumuşamaya başladıklarında ıstakozun etlerini de katıp 5dk daha kavurun. Istakozun etleri kızarınca konyağı döküp karıştırın. Konyağın alkolü uçtuğu vakit beyaz şarap, salça, doğranmış sarımsak, kekik, kırmızı biber ve karanfili ekleyin. Suyunu tuzunu ayarlayarak defne yaprağını da katın ve tencerenin kapağını kapatıp harlı ateşte 20dk pişirin. Pişen ıstakozun etlerini delikli kepçe kullanarak ayrı bir tencerede kısık ateşe oturtun. Tenceredeki suyu ise koyuşana kadar kaynatmaya devam edin; suyu azalınca da süzgeç ile süzün. Buraya kalan tereyağını, kremayı, başta ayırdığınız havyar ve beyazları katın iyice karıştırın. Kısık ateş üzerindeki ıstakozun etlerinin üst kabuklarını ayırarak alt kabuklarıyla servis tabağına yerleştirin. Üzerine hazırladığınız sosu yayın |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.