Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
buğulaması, kırlangıç, tarifi

Kırlangıç Buğulaması Tarifi

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kırlangıç Buğulaması Tarifi




Kırlangıç Buğulaması Tarifi

KIRLANGIÇ BUĞULAMASI

1 orta boy kırlangıç balığı

2 adet domates

2 adet soğan

2 adet biber

1 limon

Tuz

Maydanoz

Balığı ayıklayıp yıkadıktan sonra ikiye bölün ve tencereye koyun Domatesi, soğanı ve biberi doğrayıp balığa katın Limonu da dilimleyip katın Maydanozu ve tuzu da ilave edin Hafif ateşte 20 dakika kapalı bir şekilde pişirin Salatayla servis yapın



Alıntı Yaparak Cevapla

Kırlangıç Buğulaması Tarifi

Eski 10-15-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kırlangıç Buğulaması Tarifi




Birde kırlangıç çorba tarifini rica etsek


Alıntı Yaparak Cevapla

Kırlangıç Buğulaması Tarifi

Eski 10-15-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kırlangıç Buğulaması Tarifi




kırlangıç corba tarifi

Malzemeler 300 gram (orta boy bir adet) Kırlangıç balığı
1/4 adet limon
1 çorba kaşığı sirke
4 diş sarımsak
1/2 konserve kutusu hazır garnitür(küçük boy)
1 adet kuru soğan
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı un
½ demet dereotu (veya maydanoz)
tuz
karabiber

Hazırlanışı Bir tencerenin içine balığı koyup suyla doldurun İçine 1/4 limon, 1 adet kuru soğanın göbeği, 1 çorba kaşığı sirke ile yeterince tuz koyup kaynatın Kaynamaya başladıktan 5 dakika sonra balığı tencereden alıp kılçık ve derilerini ayıklayın Hazır yarım kutu garnitürü tencereye ilave edin, ateşi kısın Ayıklanmış balığın başını temiz bir tülbente sarıp tekrar tencereye koyun Bu arada daha önceki işlem sırasında konmuş olan soğan ve limonun alınmış olmasına dikkat edin Ayıklanmış balık etlerini çok küçük parçalara doğrayıp tencereye ilave edin, yeterince karabiber serpin, ince doğranmış sarımsakları ve bir çorba kaşığı tereyağ ilave edin Ayrı bir kapta iki çorba kaşığı una tenceredeki sudan ilave ederek bulamaç haline getirin, yeterince inceltip tencereye tamamını dökün Tencereye doğranmış dereotu ilave edip hafif ateşte 15-20 dakika pişirin Not1: Limonu ,çorbayı içerken isteğe göre sıkmanız tavsiye olunur






Alıntı Yaparak Cevapla

Kırlangıç Buğulaması Tarifi

Eski 10-15-2012   #4
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kırlangıç Buğulaması Tarifi




Sn Tuana teşekkürler






Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.