![]() |
Kırlangıç Buğulaması Tarifi
Kırlangıç Buğulaması Tarifi KIRLANGIÇ BUĞULAMASI 1 orta boy kırlangıç balığı 2 adet domates 2 adet soğan 2 adet biber 1 limon Tuz Maydanoz Balığı ayıklayıp yıkadıktan sonra ikiye bölün ve tencereye koyun. Domatesi, soğanı ve biberi doğrayıp balığa katın. Limonu da dilimleyip katın. Maydanozu ve tuzu da ilave edin. Hafif ateşte 20 dakika kapalı bir şekilde pişirin. Salatayla servis yapın. |
Kırlangıç Buğulaması Tarifi
Birde kırlangıç çorba tarifini rica etsek |
Kırlangıç Buğulaması Tarifi
kırlangıç corba tarifi Malzemeler 300 gram (orta boy bir adet) Kırlangıç balığı 1/4 adet limon 1 çorba kaşığı sirke 4 diş sarımsak 1/2 konserve kutusu hazır garnitür(küçük boy) 1 adet kuru soğan 1 çorba kaşığı tereyağı 1 çorba kaşığı un ½ demet dereotu (veya maydanoz) tuz karabiber Hazırlanışı Bir tencerenin içine balığı koyup suyla doldurun. İçine 1/4 limon, 1 adet kuru soğanın göbeği, 1 çorba kaşığı sirke ile yeterince tuz koyup kaynatın. Kaynamaya başladıktan 5 dakika sonra balığı tencereden alıp kılçık ve derilerini ayıklayın. Hazır yarım kutu garnitürü tencereye ilave edin, ateşi kısın. Ayıklanmış balığın başını temiz bir tülbente sarıp tekrar tencereye koyun. Bu arada daha önceki işlem sırasında konmuş olan soğan ve limonun alınmış olmasına dikkat edin. Ayıklanmış balık etlerini çok küçük parçalara doğrayıp tencereye ilave edin, yeterince karabiber serpin, ince doğranmış sarımsakları ve bir çorba kaşığı tereyağ ilave edin. Ayrı bir kapta iki çorba kaşığı una tenceredeki sudan ilave ederek bulamaç haline getirin, yeterince inceltip tencereye tamamını dökün. Tencereye doğranmış dereotu ilave edip hafif ateşte 15-20 dakika pişirin. Not1: Limonu ,çorbayı içerken isteğe göre sıkmanız tavsiye olunur. |
Kırlangıç Buğulaması Tarifi
Sn Tuana teşekkürler |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.