Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
çiroz, tarifi, uskumru, yemek

Çiroz (Uskumru) Yemek Tarifi

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çiroz (Uskumru) Yemek Tarifi




MALZEMELER
100 adet uskumru
350 gr mutfak tuzu

HAZIRLANIŞI
Balıkların hepsini bir kaba koyup üzerine tuz dökün ve iyice karıştırın 12 saat böylece bekletin Daha sonra temizleyip güzelce yıkayın Sularının süzülmesi için bir süre süzgeçte bekletin Üçerli ya da dörderli olarak ipe dizip güneşte kurutun Kurutma sırasında yağmurdan korumanız gerekir Bir iki hafta sonra çirozlar yenecek kıvama gelecektir
Uskumru, nisan ve mayıs aylarında kurutmak için uygundur, diğer aylarda arzu ederseniz istavritlede çiroz yapabilirsiniz


Alıntı Yaparak Cevapla

Çiroz (Uskumru) Yemek Tarifi

Eski 10-15-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çiroz (Uskumru) Yemek Tarifi




Hamsi Tava

MALZEMELER
700 g hamsi
¾ çay bardağı buğday unu
½ tatlı kaşığı tuz

Kızartmak için;
Sıvı yağ

HAZİRLANİŞİ

Hamsilerin içini ve kılçıklarını temizleyin,yıkayınFazla suyunu almak için kevgirde süzünUn ve tuz’u bir kapta harmanlayınHamsilerin içyüzlerini birbirine yapıştırıp,un a bulayınKızgın yağda kızartın

Afiyet olsun


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.