ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Çiroz (Uskumru) Yemek Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=937350)

Prof. Dr. Sinsi 10-15-2012 12:56 AM

Çiroz (Uskumru) Yemek Tarifi
 

MALZEMELER
100 adet uskumru
350 gr mutfak tuzu

HAZIRLANIŞI
Balıkların hepsini bir kaba koyup üzerine tuz dökün ve iyice karıştırın. 12 saat böylece bekletin. Daha sonra temizleyip güzelce yıkayın. Sularının süzülmesi için bir süre süzgeçte bekletin. Üçerli ya da dörderli olarak ipe dizip güneşte kurutun. Kurutma sırasında yağmurdan korumanız gerekir. Bir iki hafta sonra çirozlar yenecek kıvama gelecektir.
Uskumru, nisan ve mayıs aylarında kurutmak için uygundur, diğer aylarda arzu ederseniz istavritlede çiroz yapabilirsiniz.


Prof. Dr. Sinsi 10-15-2012 12:56 AM

Çiroz (Uskumru) Yemek Tarifi
 

Hamsi Tava

MALZEMELER
700 g hamsi
¾ çay bardağı buğday unu
½ tatlı kaşığı tuz

Kızartmak için;
Sıvı yağ

HAZİRLANİŞİ

Hamsilerin içini ve kılçıklarını temizleyin,yıkayın.Fazla suyunu almak için kevgirde süzün.Un ve tuz’u bir kapta harmanlayın.Hamsilerin içyüzlerini birbirine yapıştırıp,un a bulayın.Kızgın yağda kızartın.

Afiyet olsun.



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.