![]() |
Çiroz (Uskumru) Yemek Tarifi
MALZEMELER 100 adet uskumru 350 gr mutfak tuzu HAZIRLANIŞI Balıkların hepsini bir kaba koyup üzerine tuz dökün ve iyice karıştırın. 12 saat böylece bekletin. Daha sonra temizleyip güzelce yıkayın. Sularının süzülmesi için bir süre süzgeçte bekletin. Üçerli ya da dörderli olarak ipe dizip güneşte kurutun. Kurutma sırasında yağmurdan korumanız gerekir. Bir iki hafta sonra çirozlar yenecek kıvama gelecektir. Uskumru, nisan ve mayıs aylarında kurutmak için uygundur, diğer aylarda arzu ederseniz istavritlede çiroz yapabilirsiniz. |
Çiroz (Uskumru) Yemek Tarifi
Hamsi Tava MALZEMELER 700 g hamsi ¾ çay bardağı buğday unu ½ tatlı kaşığı tuz Kızartmak için; Sıvı yağ HAZİRLANİŞİ Hamsilerin içini ve kılçıklarını temizleyin,yıkayın.Fazla suyunu almak için kevgirde süzün.Un ve tuz’u bir kapta harmanlayın.Hamsilerin içyüzlerini birbirine yapıştırıp,un a bulayın.Kızgın yağda kızartın. Afiyet olsun. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.