![]() |
Deniz Mahsulleri Sufle Yemek Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Deniz Mahsulleri Sufle Yemek TarifiMALZEMELER 4 kişi için 3 adet orta boy soyulmuş patates 250 gr muhtelif balık filetosu 1 adet ince zar biçiminde doğranmış dolmalık biber 1 küçük soğan ince doğranmış ½ diş sarımsak 1 tutam karabiber ½ tatlı kaşığı tuz az hindistan cevizi 1 çorba kaşığı margarin 2 kahve fincanı rende gravyer 4 yumurtanın beyazı 4 yumurtanın sarısı 2 kahve fincanı beyaz şarap HAZIRLANIŞI Balıkları küçük zar biçiminde doğrayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Deniz Mahsulleri Sufle Yemek Tarifi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Deniz Mahsulleri Sufle Yemek TarifiFırında Hamsi Mücver MALZEMELER 1 ![]() 2 büyük soğan 2 orta boy patates 1 yumurta yarım demet maydanoz yarım demet dereotu 1 tatlı kaşığı toz sarımsak karabiber tuz 3 çorba kaşığı sızma z ![]() Rende peynir ( arzuya göre parmesan veya eski kaşar ) MALZEMELER 1) İnce piyaz soğan kısık ateşte kendi suyunda yağsız sote edilir ![]() 2) Patatesler haşlanır püre kıvamında ezilir ![]() 3) Maydanoz ve dereotu rondoda çekilir ![]() 4) Büyük bir kapta soğan patates çırpılmış yumurta maydanoz dereotu, zeytinyağ, sarımsak tuz ve karabiber karıştırılır en son hamsi eklenir ![]() 5) Karışım yağlı kağıt serilmiş fırının kendi tepsisine yayılır üstü spatula ile düzeltilir ve bol peynir serpilir ![]() 6) 250 derecede 30 – 35 dakika sonra 200 derecede yaklaşık 10 dakika ızgara yapılır ![]() Sıcak servis edilir… Afiyet olsun |
![]() |
![]() |
|