![]() |
Deniz Mahsulleri Sufle Yemek Tarifi
MALZEMELER 4 kişi için 3 adet orta boy soyulmuş patates 250 gr muhtelif balık filetosu 1 adet ince zar biçiminde doğranmış dolmalık biber 1 küçük soğan ince doğranmış ½ diş sarımsak 1 tutam karabiber ½ tatlı kaşığı tuz az hindistan cevizi 1 çorba kaşığı margarin 2 kahve fincanı rende gravyer 4 yumurtanın beyazı 4 yumurtanın sarısı 2 kahve fincanı beyaz şarap HAZIRLANIŞI Balıkları küçük zar biçiminde doğrayın. Küçük bir tencereye yağı koyup kızdırın soğanı ve biberi ilave edip 1-2 dakika kavurup balıkları, biberi, tuzu ve beyaz şarabı ilave edin. Kapağını kapatıp ağır ateşte 7-8 dakika pişirip ateşten alın. Bir süzgece boşaltıp suyunu tekrar tenceresine koyarak içinde çok az bir miktar kalıncaya kadar kaynatarak çektirin. Ateşten alıp muhafaza edin. Patatesi temizleyip dörde bölün. 20-30 dakika haşlayıp süzdürün karıştırmadan bir kalburdan geçirip tenceredeki çektirdiğiniz balık suyunun içine koyun. Balığı ve yumurta sarılarını hindistan cevizini ilave edip bir kaşıkla iyice karıştırın. Yumurta beyazını bir çırpma teli ile çırparak koyu bir köpük gibi iyice kabartın. Bir kevgirle karıştırarak patatesli balığın içerisine yedirin. 4 adet birer kişilik sufle güvecinin içlerini tamamen yağlayıp içlerine galeta tozu serpin. Sufle harcını ağız hizalarına kadar doldurup iyice kabarıp renk alıncaya kadar hızlı ateşli fırında 15-20 dakika pişirip servis edin |
Deniz Mahsulleri Sufle Yemek Tarifi
Fırında Hamsi Mücver MALZEMELER 1.5 kilo ayıklanmış kılçıksız hamsi ( yıkanır tuzlanır ) 2 büyük soğan 2 orta boy patates 1 yumurta yarım demet maydanoz yarım demet dereotu 1 tatlı kaşığı toz sarımsak karabiber tuz 3 çorba kaşığı sızma z.yağ Rende peynir ( arzuya göre parmesan veya eski kaşar ) MALZEMELER 1) İnce piyaz soğan kısık ateşte kendi suyunda yağsız sote edilir. 2) Patatesler haşlanır püre kıvamında ezilir. 3) Maydanoz ve dereotu rondoda çekilir. 4) Büyük bir kapta soğan patates çırpılmış yumurta maydanoz dereotu, zeytinyağ, sarımsak tuz ve karabiber karıştırılır en son hamsi eklenir. 5) Karışım yağlı kağıt serilmiş fırının kendi tepsisine yayılır üstü spatula ile düzeltilir ve bol peynir serpilir. 6) 250 derecede 30 – 35 dakika sonra 200 derecede yaklaşık 10 dakika ızgara yapılır. Sıcak servis edilir… Afiyet olsun |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.