![]() |
Patatesli İspanak Çorbası-Yemek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Patatesli İspanak Çorbası-Yemek TarifleriMalzemeler: * 1/2 kg ![]() * 3 orta boy patates (küp küp doğranmış) * 1 büyük kuru soğan (ince doğranmış) * 1/2 demet dereotu (ince kıyılmış) * 5 su bardağı su * 1 çorba kaşığı un * 2 adet tavuk suyu tableti (tavuk suyu da kullanabilirsiniz toplam su ölçüsünün yarısını oluşturacak şekilde) * 1,5 çay bardağı ayçiçek yağı * 1 yemek kaşığı tereyağı * 1/2 kutu (100 ml ![]() * Tuz * Fesleğen * Karabiber * Pulbiber Yapılışı: * Soğanı derin bir tencereye alın ve ayçiçek yağında pembeleşene kadar kavurun ![]() ![]() * Daha sonra doğranmış ıspanakları ve dereotunu ilave edin, suyunu salıp hacmi küçülene kadar soğanlarla birlikte kavurun ![]() * Daha sonra küp küp doğranmış patatesleri ekleyin ![]() ![]() * 1 yemek kaşığı tereyağını da ekleyip kaynamaya bırakın ![]() ![]() * Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte 5 dk ![]() ![]() * Daha sonra kremayı, tuzu, karabiberi ve fesleğeni ekleyerek tekrar blenderdan geçirin ve 5 dakika yüksek, 5 dakika kısık ateşte kapağı kapalı olarak pişirin ![]() * Servis tabağına alıp dilerseniz üzerine pulbiber serperek servis yapın ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|