![]() |
Patatesli İspanak Çorbası-Yemek Tarifleri
Malzemeler: * 1/2 kg. ıspanak (temizlenip yıkanmış, doğranmış) * 3 orta boy patates (küp küp doğranmış) * 1 büyük kuru soğan (ince doğranmış) * 1/2 demet dereotu (ince kıyılmış) * 5 su bardağı su * 1 çorba kaşığı un * 2 adet tavuk suyu tableti (tavuk suyu da kullanabilirsiniz toplam su ölçüsünün yarısını oluşturacak şekilde) * 1,5 çay bardağı ayçiçek yağı * 1 yemek kaşığı tereyağı * 1/2 kutu (100 ml.) hazır krema * Tuz * Fesleğen * Karabiber * Pulbiber Yapılışı: * Soğanı derin bir tencereye alın ve ayçiçek yağında pembeleşene kadar kavurun. Unu ekleyip kavurmaya devam edin. * Daha sonra doğranmış ıspanakları ve dereotunu ilave edin, suyunu salıp hacmi küçülene kadar soğanlarla birlikte kavurun. * Daha sonra küp küp doğranmış patatesleri ekleyin. Biraz kavurduktan sonra 5 su bardağı suyu ekleyip tavuk bulyonları ilave edin. * 1 yemek kaşığı tereyağını da ekleyip kaynamaya bırakın. Kaynayıp patatesler iyice yumuşadığında ateşi kısıp çorbayı el blenderından geçirip pürüzsüzleştirin. * Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte 5 dk. kadar pişirin. * Daha sonra kremayı, tuzu, karabiberi ve fesleğeni ekleyerek tekrar blenderdan geçirin ve 5 dakika yüksek, 5 dakika kısık ateşte kapağı kapalı olarak pişirin. * Servis tabağına alıp dilerseniz üzerine pulbiber serperek servis yapın. Kruton ekmekle de servis yapabilirsiniz alıntı |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.