Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Çorba

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
çorbalar, edılen, ramazan, tercih

Ramazan Da Tercih Edılen Corbalar

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ramazan Da Tercih Edılen Corbalar




Ramazan da tercih edılen corbalar

Tennuri Çorbası

8 kişilik

Malzemeler:

•1 su bardağı nohut, bir gece önceden ıslatılmış
•1 su bardağı kırmızı mercimek
•yarım su bardağı pirinç
•1 yemek kaşığı tereyağı
•2 soğan, yemeklik doğranmış
•350gr kuşbaşı et, çok küçük doğranmış veya kıyma
•2 yemek kaşığı un
•kaynamış et suyu veya su
•tuz
•nane
•pul biber
Hazırlanması:

1Akşamdan ıslattığınız nohutu yıkayıp yarı diri kalacak şekilde haşlayın Haşlanınca mercimek ve pirinci ilave edip pişirmeye devam edin
2Ayrı bir tencerede tereyağını eritip soğanı kavurun Soğanlar hafif pembeleşince etleri ilave edin Etler bıraktığı suyu çekince unu ilave edip 1-2 dakika çevirin Nohut, mercimek ve pirinç karışımını et tenceresine ekleyin Birkaç kez karıştırıp üzerlerini 3 parmak geçecek kadar su ilave edin
3Etler iyice yumuşayana kadar pişirip tuzunu ve baharatlarını ekleyin

Keş Çorbası



Malzemeler

1 çay bardağı nohut
1 su bardağı yarma
1 çay bardağı yeşil mercimek
su
soğan
tereyağı
nane
keş

Keş Çorbası Tarifi

Su ile ezerek keşi hazır edin
Sonra tencerenize yeşil mercimeği, haşlanmış yarmayı ve nohutu ekleyip suyunu koyun ve kaynamaya bırakın
Üzerine keşi ekleyip kaynatın
Soğanı küçük, küçük doğrayıp tavaya tereyağla alıp soteleyin ve üstüne nane ilave edin
Hazırlanan sosu çorbaya ilave edip servise sunun

Çerkez Çorbası



Malzemeler

1 su bardağı mısır
1 su bardağı aşurelik buğday
tavuk suyu
terbiyesi için:
1 çorba kaşığı un
1 su bardağı yoğurt
2 adet yumurta
üzeri için:
1 kase tavuk eti
tuz
tereyağı
nane
sıvıyağ

Çerkez Çorbası Tarifi

En başta hazırladığınız tavuk suyunun üstüne mısırları ekleyip kaynamaya bırakın
Mısırlar piştikden sonra haşlanmış buğdayları ekleyin
Diğer tarafta yoğurt,yumurta sarısı ve unu birbirine karıştırıp terbiye hazırlayın
Üzerine soğuk su ve tuz ekleyip kıvamını ayarlayıp tencereye ekleyin
Didiklediğiniz tavuk etini tencereye ilave edin
Farklı bir tavada tereyağını erip kuru veya taze nane kızdırıp hazırlayın
Servis kasesine alınan çorbanın üzerine hazırlanan sosdan gezdirip sıcak servise sunun



Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.