![]() |
Çorbalar-Yemek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çorbalar-Yemek TarifleriBrokoLi Çorbası Gereçler: 1 adet tavuk bulton 1 adet yumurta sarısı 1 adet orta boy haşlanmış havuç 1 orta boy so an 250 gr brokoli 1 çorba kaşı ı un tuz, su 3 çorba kaşı ı ya Yapılışı: küçük küçük do ranmış so anı sıvı ya da sarartın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Çorbalar-Yemek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çorbalar-Yemek TarifleriSosLu Mercimek Çorbası Gereçler: 1 su barda ı mercimek 1 adet patates 1 adet havuç 1 adet so an 6 su barda ı et suyu sosu için; 2 çorba kaşı ı ya 1 çorba kaşı ı un 1 çorba kaşı ı salça 1 su barda ı su Yapılışı: Tencereye yıkanmış mercime i katın,daha sonra rendelenmiş patates,so an,havuç ve 6 bardak et suyunu katıp kaynatınAyrı bir tencerede unu ya da sarartıp salçayı ve suyu katıp bi iki taşımlık kaynadık sonra pişmiş çorbaya katın çorbanız servise hazırdır |
![]() |
![]() |
![]() |
Çorbalar-Yemek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çorbalar-Yemek TarifleriErişteLi mercimek Çorbası Gereçler: 1 su barda ı ev eriştesi 1su barda ı yeşil mercimek 2 orta boy so an 50 gram kıyma 1 çorba kaşı ı domates salçası 3 çorba kaşı ı sıvı ya veya tereya 6 su barda ı su tuz karabiber kuru nane Yapılışı: mercimeklri1 tencereye alıp su ekleyerek yumuşayıncaya kadar haşlayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() üzerine nane ekleyerek servis yapın ![]() 4 kişilik |
![]() |
![]() |
![]() |
Çorbalar-Yemek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çorbalar-Yemek TarifleriKırmızı mercimek Çorbası Gereçler: bir su barda ı mercimek 1 büyük havuç 1 büyük patates iste e ba lı domates 1 büyük so an tuz karabiber bir çorba kaşı ı un 4-5 çorba kaşı ı margarin 1 su barda ı süt 7 su barda ı su bir limon Yapılışı: bol suya yıkanmış mercime i, ince do ranmış havucu,küçük parçalar halinde kesilmiş patatesi,so anı ve domatesi 7 su barda ı suda yaklaşık 30 dakika haşlayalım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Servis Önerileri: çorbanın içine margarinle kavurdu umuz ekmek kıtırları ekleybiliriz üstüne kırmızı toz biber ve tereya ıyla hazırlanmış meyaneyi ekleyebilirsiniz Püf Noktaları (İnce Ayrıntılar): e er haşlama işlemini düdüklü tencerede yaparsanız zamandan kazanmış olursunuz |
![]() |
![]() |
![]() |
Çorbalar-Yemek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çorbalar-Yemek TarifleriMantar Çorbası Gereçler: 8-9 adet mantar 1 ad ![]() 1 ad ![]() 2 kaşık un 1 kaşık ya 4 bardak su 2 bardak süt Yapılışı: domateslerin kabu u soyulur küp şeklinde do ranır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Çorbalar-Yemek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#6 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çorbalar-Yemek TarifleriEzogeLin Çorbası Gereçler: 1/2 su barda ı mercimek 1/3 su barda ı bulgur 1 litre su 1/2 yemek kası ı kırmızı toz biber 1 adet so an 4 yemek kası ı tereya ı 2 yemek kası ı un 2 yemek kası ı salca 1/2 tatlı kası ı kuru nane 2 tatlı kası ı tuz Yapılışı: İlk önce mercimek yıkanır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Servis Önerileri: Limon suyuyla beraber servis edilir |
![]() |
![]() |
![]() |
Çorbalar-Yemek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#7 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çorbalar-Yemek TarifleriErzincan Çorbası Gereçler: 1 çorba kaş ![]() 1 orta boy so an 2 çorba kaş ![]() 5 su barda ı su 100 gr ![]() 1 çay kaş ![]() 1 tutam tuz 4 yem ![]() ![]() 4 diş sarımsak 1 avuç erişte Yapılışı: so anları incecik do radıktan sonra, kısık ateşte pempeleşinceye kadarpişirelim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Çorbalar-Yemek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#8 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çorbalar-Yemek TarifleriYemek Adı : Andaloz çorbası Mutfak : Türk MALZEMELER 2 çorba kaşı ı haşlanmış pirinç 1 çorba kaşı ı margarin 2 çorba kaşı ı un 1 çorba kaşı ı salça 1 tutam maydanoz tuz karabiber HAZIRLANIŞI Tencereye margarini koyup eritin ![]() ![]() ![]() ![]() AFIYET OLSUN! |
![]() |
![]() |
![]() |
Çorbalar-Yemek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#9 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çorbalar-Yemek TarifleriYemek Adı : Ayran Çorbası Mutfak : Türk MALZEMELER 1 su barda ı aşurelik bu day 4 su barda ı yo urt 1 çay barda ı nohut 1 çorba kaşı ı nane 1 çay kaşı ı tuz 6 su barda ı su HAZIRLANIŞI Bu day ve nohudu yıkayın ve pişirmeden bir süre önce ıslatın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() AFİYET OLSUN ! |
![]() |
![]() |
![]() |
Çorbalar-Yemek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#10 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çorbalar-Yemek TarifleriYemek Adı : Balık Çorbası Mutfak : Türk MALZEMELER 1 kg' lık beyaz etli bir balık (*) 1/2 çay barda ı limon suyu 2 kahve fincanı pirinç 1 adet küçük kereviz 1 demet maydanoz 12 su barda ı su 4 adet patates 4 adet havuç 1 baş so an 2 adet yumurta tuz, karabiber (*) levrek, sinarit, kırlangıç, lipsos vs ![]() 5 kişilik HAZIRLANIŞI Balı ı temizleyip, varsa pullarını ayıklayın ![]() ![]() Balı ı, atı düz, geniş bir tencereye koyup, üstüne rendelenmiş so anla kıyılmış maydanoz, oniki su barda ı su, tuz ve karabiber koyun ![]() ![]() Balı ı yumuşayıncaya kadar haşlayıp, süzdükten sonra bir kenara koyun ![]() ![]() Bu arada, haşlanmış balı ı, deri ve kılçıklarından temizleyip lokma büyüklü ünde parçalara bölün ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() AFIYET OLSUN! |
![]() |
![]() |
![]() |
Çorbalar-Yemek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#11 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çorbalar-Yemek TarifleriYemek Adı : Balkaba ı çorbası Mutfak : Amerikan MALZEMELER 4 kişilik 1300 gr balkaba ı 1 su barda ı su 1 adet so an 4 su barda ı süt 4 yemek kaşı ı krema 2-3 diş karanfil kreton ekmek 1/2 demet dereotu toz muskat karabiber tuz HAZIRLANIŞI Balkaba ını soyun ve küçük küçük dilimleyin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() --->: Çorbalar frmacil sayfa 2iki --->: Çorbalar |
![]() |
![]() |
![]() |
Çorbalar-Yemek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#12 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çorbalar-Yemek TarifleriYemek Adı : Bezelye Çorbası Mutfak : Türk MALZEMELER Yarım kilo dondurulmuş bezelye 1 baş so an 1 diş sarımsak 2 çorba kaşı ı margarin (tereya ı tercih edilir) Yarım limon suyu Yarım demek ince kıyılmış maydanoz 1 ufak kutu çi krema 6 su barda ı su HAZIRLANIŞI Ya hafifçe kızdırılır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() AFIYET OLSUN! |
![]() |
![]() |
![]() |
Çorbalar-Yemek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#13 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çorbalar-Yemek TarifleriYemek Adı : Bolu Tarhana Çorbası Mutfak : Türk MALZEMELER 100 gr ya sız kıyma 150 gr köy tarhanası 1 adet iri domates 1 çorba kaşı ı tereya 2 kg et suyu veya su tuz HAZIRLANIŞI Tarhanayı bir bardak et suyu veya su ile iyice karıştırıp 20 dakika kadar ıslatıp, bekkletin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() AFIYET OLSUN! |
![]() |
![]() |
![]() |
Çorbalar-Yemek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#14 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çorbalar-Yemek TarifleriYemek Adı : Börek Çorbası Mutfak : Türk MALZEMELER 250 gr az ya lı kıyma 500 gr kemikli et 2 su barda ı un 2 su barda ı süzme yo urt 1 adet yumurta 1 adet so an 1 tatlı kaşı ı salça 2 çorba kaşı ı tereya ı ½ çay kaşı ı nane 1 çay kaşı ı karabiber 1 çay kaşı ı tuz HAZIRLANIŞI Nohutu geceden ıslatın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() AFİYET OLSUN ! |
![]() |
![]() |
![]() |
Çorbalar-Yemek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#15 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çorbalar-Yemek TarifleriYemek Adı : Breton çorbası Mutfak : Fransız MALZEMELER 8 kişilik 2 adet orta boy so an 250 gr kuru fasulye 1 çorba kaşı ı ya 1 çorba kaşı ı tuz 15 su barda ı et suyu 2 kahve fincanı un 2 çorba kaşı ı ya HAZIRLANIŞI Kuru fasulyeyi temizleyip akşamdan bol suda ıslayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|