![]() |
Çorbalar-Yemek Tarifleri
BrokoLi Çorbası Gereçler: 1 adet tavuk bulton 1 adet yumurta sarısı 1 adet orta boy haşlanmış havuç 1 orta boy so an 250 gr brokoli 1 çorba kaşı ı un tuz, su 3 çorba kaşı ı ya Yapılışı: küçük küçük do ranmış so anı sıvı ya da sarartın. çok küçük dallar halinde ayırdı ınız brokolileri ekleyin 3-4 dk kavurun. üzerine haşlanmış do ranmış havucu ekleyin. ayrı bir kapta yumurta sarısını ve unu yeterince suyu ilave edip çırpın. daha sonra karışımı tencereye aktarıp a ır ateşde karıştırarak üzeri göz göz olana dek pişirmeye bırakın. |
Çorbalar-Yemek Tarifleri
SosLu Mercimek Çorbası Gereçler: 1 su barda ı mercimek 1 adet patates 1 adet havuç 1 adet so an 6 su barda ı et suyu sosu için; 2 çorba kaşı ı ya 1 çorba kaşı ı un 1 çorba kaşı ı salça 1 su barda ı su Yapılışı: Tencereye yıkanmış mercime i katın,daha sonra rendelenmiş patates,so an,havuç ve 6 bardak et suyunu katıp kaynatınAyrı bir tencerede unu ya da sarartıp salçayı ve suyu katıp bi iki taşımlık kaynadık sonra pişmiş çorbaya katın çorbanız servise hazırdır |
Çorbalar-Yemek Tarifleri
ErişteLi mercimek Çorbası Gereçler: 1 su barda ı ev eriştesi 1su barda ı yeşil mercimek 2 orta boy so an 50 gram kıyma 1 çorba kaşı ı domates salçası 3 çorba kaşı ı sıvı ya veya tereya 6 su barda ı su tuz karabiber kuru nane Yapılışı: mercimeklri1 tencereye alıp su ekleyerek yumuşayıncaya kadar haşlayın.ayrı bir tencerede ,ince do ranmış so anları ya da pembeleşinceye kadar kavurun.kıymayı ekleyerek soteleyin.salçayı ekleyin.ve bir kere karıştırın.mercimekleri ekleyin,ve 1 kere karıştırın.4 bardak su ekleyin.ve kaynamaya başlayınca erişteleri ekleyin.tuz ve karabiberi ekleyerek erişteler yumuşayıncaya kadar ara sıra karıştırarak pişirin üzerine nane ekleyerek servis yapın. 4 kişilik |
Çorbalar-Yemek Tarifleri
Kırmızı mercimek Çorbası Gereçler: bir su barda ı mercimek 1 büyük havuç 1 büyük patates iste e ba lı domates 1 büyük so an tuz karabiber bir çorba kaşı ı un 4-5 çorba kaşı ı margarin 1 su barda ı süt 7 su barda ı su bir limon Yapılışı: bol suya yıkanmış mercime i, ince do ranmış havucu,küçük parçalar halinde kesilmiş patatesi,so anı ve domatesi 7 su barda ı suda yaklaşık 30 dakika haşlayalım.malzemeler iyice yumuşadıktandan sonra ateşten alalım ve blender yardımıyla iyice ezelim.ezdi imiz bu malzemeleri süzgeç yardımıyla başka bir tencereye süzelim.bu işlem bitince margarini eritip unu ekleyelim topak olmmasına dikkat edelim un kavrulunca süzdü ümüz karışımı ilave edelim ardından 1 bardak sütü baharatları ve limon suyunu ekleyip kısık ateşte arada karıştırarak kaynatalım. çorbamız servise hazır. Servis Önerileri: çorbanın içine margarinle kavurdu umuz ekmek kıtırları ekleybiliriz üstüne kırmızı toz biber ve tereya ıyla hazırlanmış meyaneyi ekleyebilirsiniz Püf Noktaları (İnce Ayrıntılar): e er haşlama işlemini düdüklü tencerede yaparsanız zamandan kazanmış olursunuz |
Çorbalar-Yemek Tarifleri
Mantar Çorbası Gereçler: 8-9 adet mantar 1 ad. yeşil biber 1 ad.domates 2 kaşık un 1 kaşık ya 4 bardak su 2 bardak süt Yapılışı: domateslerin kabu u soyulur küp şeklinde do ranır. Biberlerde ince bir şekilde do ranır. Mantarlar ince şekilde kesilir. Un ya la birlikte kavrulur. 2 bardak süt ve 4 bardak su ilave edilir. Kaynayana kadar karıştırlır. Kaynamaya başlayınca mantarlar ilave edilir. Çorba inmeye yakın domates, biberler ve tuz ilave edilir. Afiyet olsun |
Çorbalar-Yemek Tarifleri
EzogeLin Çorbası Gereçler: 1/2 su barda ı mercimek 1/3 su barda ı bulgur 1 litre su 1/2 yemek kası ı kırmızı toz biber 1 adet so an 4 yemek kası ı tereya ı 2 yemek kası ı un 2 yemek kası ı salca 1/2 tatlı kası ı kuru nane 2 tatlı kası ı tuz Yapılışı: İlk önce mercimek yıkanır.Daha sonra su,mercimek,bulgur kaynamaya bırakılır.So an soyulur,tencereye rendelenir.Arkasından tuz atalir.40 dakika kaynamaya bırakılır.Tereya ı eritilir.Un koyulur ve kavrulur.Salca,biber,nane eklenip karıstılır.Tenceredeki karısımdan biraz alınarak ezilir.Sonra karısıma yedirilir. Servis Önerileri: Limon suyuyla beraber servis edilir |
Çorbalar-Yemek Tarifleri
Erzincan Çorbası Gereçler: 1 çorba kaş.sıvıya 1 orta boy so an 2 çorba kaş.salça 5 su barda ı su 100 gr. kıyma 1 çay kaş.karabiber 1 tutam tuz 4 yem. kaş. yo urt 4 diş sarımsak 1 avuç erişte Yapılışı: so anları incecik do radıktan sonra, kısık ateşte pempeleşinceye kadarpişirelim.salçayı ilave edip,suyu ekleyelim.su kaynadıktan sonra, bir kenarda kıymamızı karabiber ve tuz ile yo urup,çok minik (nohut büyüklü ünde)köfteler yapıp kaynayan suya ilave edip arkasından eriştelerimizi ekleyelim. (çorbamıza tuz pul biber iste e ba lı olarak atılabilir)çorbamızdaki erişteler pişince altını kapatıp so umaya alalım.daha sonra yo urt ile sarımsa ı ayrı bir kapta iyice çırparak çorbamıza ilave edelim. AFİYET OLSUN!!! |
Çorbalar-Yemek Tarifleri
Yemek Adı : Andaloz çorbası Mutfak : Türk MALZEMELER 2 çorba kaşı ı haşlanmış pirinç 1 çorba kaşı ı margarin 2 çorba kaşı ı un 1 çorba kaşı ı salça 1 tutam maydanoz tuz karabiber HAZIRLANIŞI Tencereye margarini koyup eritin. Unu ilave ederek bir süre kavurun, salçayı ekleyerek karıştırmaya devam edin. 5 bardak su katıp kaynatın. Kaynayan suyun içine haşlanmış pirinci, tuzu, karabiberi ve kıyılmış maydanozu ilave ederek karıştırın. AFIYET OLSUN! |
Çorbalar-Yemek Tarifleri
Yemek Adı : Ayran Çorbası Mutfak : Türk MALZEMELER 1 su barda ı aşurelik bu day 4 su barda ı yo urt 1 çay barda ı nohut 1 çorba kaşı ı nane 1 çay kaşı ı tuz 6 su barda ı su HAZIRLANIŞI Bu day ve nohudu yıkayın ve pişirmeden bir süre önce ıslatın. Tencereye 4 su barda ı su ile birlikte koyarak karıştırmadan kaynatın ve kaynadıktan sonra yaklaşık 45-50 dakika kısık ateşte pişirin. Suyunu çektikten sonra sıcakken tuz ve nane ekleyip karıştırın. So umaya bırakın. Yo urdu 2 su barda ı suyla çırpıp pişirdi iniz bu daya karıştırarak ilave edin. So uk servis yapın. AFİYET OLSUN ! |
Çorbalar-Yemek Tarifleri
Yemek Adı : Balık Çorbası Mutfak : Türk MALZEMELER 1 kg' lık beyaz etli bir balık (*) 1/2 çay barda ı limon suyu 2 kahve fincanı pirinç 1 adet küçük kereviz 1 demet maydanoz 12 su barda ı su 4 adet patates 4 adet havuç 1 baş so an 2 adet yumurta tuz, karabiber (*) levrek, sinarit, kırlangıç, lipsos vs. 5 kişilik HAZIRLANIŞI Balı ı temizleyip, varsa pullarını ayıklayın. Solungaçları çıkarın, içini iyice temizleyip bol suda yıkayın. Balı ı, atı düz, geniş bir tencereye koyup, üstüne rendelenmiş so anla kıyılmış maydanoz, oniki su barda ı su, tuz ve karabiber koyun. Tencereyi orta derecedeki ateşe koyun. Balı ı yumuşayıncaya kadar haşlayıp, süzdükten sonra bir kenara koyun. Rendelenmiş havucu, ufak ufak do ranmış kerevizi, küp küp do ranmış patatesi ve pirinci balı ı haşladı ınız suya katıp, iyice kaynatın. Bu arada, haşlanmış balı ı, deri ve kılçıklarından temizleyip lokma büyüklü ünde parçalara bölün.Tenceredeki sebze ve pirinçler bütünüyle da ılınca ince delikli bir süzgeçten geçirip di er bir tencereye boşaltın ve tencereyi ateşe koyun. İçindeki su kaynamaya başlayınca balık parçaları da katıp , 5 dakika daha kaynatın.Çorbayı ateşten alaca ınız sırada bir kasede yumurtalarla limon suyunu çırpıp köpürtün. Daha sonra çırpmaya ara vermeden kaynar sebzeli sudan kaşık kaşık alıp , terbiyenin içine katın. Kase doldu unda bu kez tenceredekileri hızlı hızlı karıştırıp, terbiyenin içine boşaltın ve balık çorbasını ateşten alıp, karabiberini ilave edip servis yapın. AFIYET OLSUN! |
Çorbalar-Yemek Tarifleri
Yemek Adı : Balkaba ı çorbası Mutfak : Amerikan MALZEMELER 4 kişilik 1300 gr balkaba ı 1 su barda ı su 1 adet so an 4 su barda ı süt 4 yemek kaşı ı krema 2-3 diş karanfil kreton ekmek 1/2 demet dereotu toz muskat karabiber tuz HAZIRLANIŞI Balkaba ını soyun ve küçük küçük dilimleyin. Derin bir tencereye koyun. Sütü ve suyu ekleyin. Muskat, biber, tuz, karanfil ve soyulmuş so anları ekleyin. Kabaklar yumuşayana kadar en az 35 dakika kaynatın. Ateşten alın, so an ve karanfilleri çıkarın. Kalan çorbayı mikserden geçirin. Sıcak olarak tabaklara paylaştırın. Her taba a bir kaşık krema , bir tutam ince do ranmış dereotu ve kreton ekmekleri serpin. --->: Çorbalar frmacil sayfa 2iki --->: Çorbalar |
Çorbalar-Yemek Tarifleri
Yemek Adı : Bezelye Çorbası Mutfak : Türk MALZEMELER Yarım kilo dondurulmuş bezelye 1 baş so an 1 diş sarımsak 2 çorba kaşı ı margarin (tereya ı tercih edilir) Yarım limon suyu Yarım demek ince kıyılmış maydanoz 1 ufak kutu çi krema 6 su barda ı su HAZIRLANIŞI Ya hafifçe kızdırılır. İnce do ranmış so an ve dövülmüş sarımsak 1-2 defa çevrilerek öldürülür. Üzerine su ilave edilir. Maydanoz ve limon suyu da eklenir. 1-2 kez karıştırılıp kaynamaya bırakılır. Kaynayan suya bezelyeler atılır. 15 dakika kadar arasıra karıştırılarak bezelyeler yumuşayınca ateşin altı kapatılır. So uduktan sonra bir el mikseriyle tüm malzeme çekilir ve karıştıra karıştıra krema ilave edilir. 1-2 taşım da bu şekilde kaynatılır. Arzuya göre tuz ilave edilir. AFIYET OLSUN! |
Çorbalar-Yemek Tarifleri
Yemek Adı : Bolu Tarhana Çorbası Mutfak : Türk MALZEMELER 100 gr ya sız kıyma 150 gr köy tarhanası 1 adet iri domates 1 çorba kaşı ı tereya 2 kg et suyu veya su tuz HAZIRLANIŞI Tarhanayı bir bardak et suyu veya su ile iyice karıştırıp 20 dakika kadar ıslatıp, bekkletin. Sonra ince bir süzgeçten geçirip, süzün. Bir tencerede kaynamış et suyuna tarhanayı karıştırarak ilave edin ve kaynatın.Küçük bir tencerede kıymayı tereya ında 3-4 dakika kavurun. Domateslerin kabu unu soyduktan sonra çekirdeklerini çıkartıp ince ince do rayın ve tencereye ilave atın. 2-3 dakika daha kavurduktan sonra domatesli kıymayı çorbanın içine katın. On dakika kadar a ır ateşte pişirip servis yapın. AFIYET OLSUN! |
Çorbalar-Yemek Tarifleri
Yemek Adı : Börek Çorbası Mutfak : Türk MALZEMELER 250 gr az ya lı kıyma 500 gr kemikli et 2 su barda ı un 2 su barda ı süzme yo urt 1 adet yumurta 1 adet so an 1 tatlı kaşı ı salça 2 çorba kaşı ı tereya ı ½ çay kaşı ı nane 1 çay kaşı ı karabiber 1 çay kaşı ı tuz HAZIRLANIŞI Nohutu geceden ıslatın. So anı yemeklik do rayın,1 kaşık tereya ında pembeleştirin. Kıymayı ilave ederek kavurun. Başka bir kapta un ve tuzu karıştırıp ortasını çukurlaştırın. Kavrulmuş kıymayı ekleyip biraz su ile sert bir hamur yapın. Hamuru merdane ile açın ancak çok ince olmamalı. Üçgen şeklinde katlandı ında bir nohut büyüklü ünde olacak şekilde küçük kareler kesin. Tepsiye alın ve yaklaşık 6-6,5 saat kurumaya bırakın. Geceden ıslattı ınız nohuta eti ekleyerek iyice pişirin. Hazırladı ınız hamurları ekleyip 10-15 dakika daha kaynatın. Başka bir kabın içinde süzme yo urdu bir bardak su, tuz ve yumurta ile çırpın. 2 dakika kadar kaynattıktan sonra di er tarafta pişmiş olan çorbaya ilave edin. Çok az ya da salça ve naneyi ezin. Yeme in üzerine karabiberle birlikte gezdirin. Sıcak olarak servis yapın. AFİYET OLSUN ! |
Çorbalar-Yemek Tarifleri
Yemek Adı : Breton çorbası Mutfak : Fransız MALZEMELER 8 kişilik 2 adet orta boy so an 250 gr kuru fasulye 1 çorba kaşı ı ya 1 çorba kaşı ı tuz 15 su barda ı et suyu 2 kahve fincanı un 2 çorba kaşı ı ya HAZIRLANIŞI Kuru fasulyeyi temizleyip akşamdan bol suda ıslayın. Sabah yıkayıp süzdürün. So anları soyup piyaz do rayın. Sonra tencereye bir kaşık ya koyup kızdırın, so anları ekleyin, iki dakika kavurduktan sonra fasulyeyi ilave edip bir dakika daha karıştırın ve et suyu ile tuzu ilave edin. Orta ateşte yaklaşık 1,5 saat pişirin ve ateşten alın. Süzgeçten yada püre makinesinden geçirin. Başka bir tencerede, ya ve unu orta ateşte karıştırarak 4 dakika (sararıncaya kadar) kavurun ve fasulyeli suyu ilave edin. 3-4 dakika daha kaynatıp ateşten alın. Zar gibi do ranmış kızarmış ekmekle servis edilir. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.