Ekşili Arap Çorbası-Yemek Tarifleri |
10-15-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Ekşili Arap Çorbası-Yemek TarifleriEkşili arap çorbası MALZEMELER 2 su bardağı kırmızı mercimek 1/2 su bardağı pirinç 2 adet limon suyu 1 çay bardağı haşlanmış nohut 4 diş sarımsak 1 çay bardağı sıvı yağ 10 su bardağı su HAZIRLANIŞI Mercimek ve pirinci yeterli tuz ve su ilave ederek kaynatın, kaynamaya başlayınca nohutu ekleyin Diğer taraftan limon suyunu hazırlayın ve sarımsakları dövün Çorba 1-2 taşım kaynamaya başladığında limon suyunu ilave edin Tencerenin altını kapatın Ayrı bir kapta sarımsakları kavurun Nane ile beraber çorbaya ekleyin ve servis yapın |
Ekşili Arap Çorbası-Yemek Tarifleri |
10-15-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Ekşili Arap Çorbası-Yemek TarifleriISIRGANOTU ÇORBASI Malzemeler 250 gr ısırganotu 1 büyük kuru soğan 1 yemek kaşığı sıvıyağ 2 yemek kaşığı un 2 kahve fincanı su 2 kahve fincanı süt 1 yumurta sarısı 2 yemek kaşığı krema veya süzme yoğurt 2 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar tuz, karabiber ISIRGANOTU ÇORBASI TARİFİ İncecik doğranmış soğanı, hafif ateşte öldürün Un ekleyip, kavurmaya devam edin Pembeleşince suyu ve tuzu ekleyip 1-2 dakika iyice karıştırdıktan sonra doğranmış ısırganotunu ilave edin Bu şekilde 10 dakika kaynatın Sütü ilave edin, birkaç dakika daha kaynatın Yumurta sarısını ve kremayı (süzme yoğurt da olabilir) çırpın Servis yaparken kaselere aldığınız çorbanın üzerine hazırladığınız terbiyeden ilave edin Dilerseniz rendelenmiş kaşar peyniriyle de süsleyebilirsiniz Kuru ve havadar yerlerde demet halinde asılarak kurutulan ısırganotları daha sonra ufalanarak toz daha sonra çay olarak kullanılabilir Bazı yörelerde ısırganotundan yapılan yumurtalı kavurma çok sevilen bir yemek, Kimi yerlerde de börek harcı veya salata malzemesi olarak kullanılıyor |
|