![]() |
Yunan Mutfağı Tavuklu Pide Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yunan Mutfağı Tavuklu Pide TarifiYunan Mutfağı Tavuklu Pide Tarifi Malzemeler 4 adet hazır yufka 1 adet bütün tavuk 1 adet kuru soğan 4 adet yumurta 2 su bardağı sızma zeytinyağı Tuz, karabiber Tarif Bilgileri Kategori: Yunan Mutfağı Puanı: 4 Tarifi Yazdır Yapılışı Temizlenip, yıkanmış bütün tavuğu, içine bütün soğanı da ilave ettiğimiz suda haşlayalım ![]() Ocaktan indirip, soğumasını bekleyip, elimizle parçalayarak etlerini ayıralım ![]() ![]() Yumurtaları çırpıp, tavuk etleriyle iyice karıştırıp bir kenara ayıralım ![]() Fırına dayanıklı tepsinin altını iyice yağlayıp, bir yufkayı kenarları dışarıya taşacak biçimde yayalım ![]() Üzerine yukarıda hazırladığımız tavuklu harcı serelim ![]() Tekrar 3 ![]() ![]() En üste 4 ![]() ![]() Böreğimizin üzerine kalan zeytinyağını bolca aktaralım ve 175 derce fırında 35 dakika kadar, börek kızarıncaya dek pişirelim ![]() Biraz ılınınca dilimleyip, servis tabağına alalım ![]() |
![]() |
![]() |
|