ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Yunan Mutfağı Tavuklu Pide Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=936526)

Prof. Dr. Sinsi 10-14-2012 11:59 PM

Yunan Mutfağı Tavuklu Pide Tarifi
 

Yunan Mutfağı Tavuklu Pide Tarifi

Malzemeler

4 adet hazır yufka

1 adet bütün tavuk

1 adet kuru soğan

4 adet yumurta

2 su bardağı sızma zeytinyağı

Tuz, karabiber

Tarif Bilgileri

Kategori: Yunan Mutfağı

Puanı: 4

Tarifi Yazdır

Yapılışı

Temizlenip, yıkanmış bütün tavuğu, içine bütün soğanı da ilave ettiğimiz suda haşlayalım.

Ocaktan indirip, soğumasını bekleyip, elimizle parçalayarak etlerini ayıralım. Tuz ve karabiberi serpiştirelim.

Yumurtaları çırpıp, tavuk etleriyle iyice karıştırıp bir kenara ayıralım.

Fırına dayanıklı tepsinin altını iyice yağlayıp, bir yufkayı kenarları dışarıya taşacak biçimde yayalım.

Üzerine yukarıda hazırladığımız tavuklu harcı serelim.

Tekrar 3. yufkayı buruşturarak serip, yine sızma zeytinyağını dökelim.

En üste 4. yufkayı serip, en alttaki yufkanın kenarlarını da üzerine toplayalım.

Böreğimizin üzerine kalan zeytinyağını bolca aktaralım ve 175 derce fırında 35 dakika kadar, börek kızarıncaya dek pişirelim.

Biraz ılınınca dilimleyip, servis tabağına alalım.




Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.