Amerikan Mutfağı - Pirinçli Güveç Tarifi |
10-15-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Amerikan Mutfağı - Pirinçli Güveç TarifiAmerikan Mutfağı- Pirinçli Güveç Tarifi Malzemeler 1 su bardağı amerikan pirinci 2 su bardağı tavuk suyu 3 çorba kaşığı soya yağı 12 siyah zeytin 350 gr salam 1 çay kaşığı tuz 200 gr sosis 1 çay kaşığı taze çekilmiş 1 soğan karabiber 1 diş sarımsak 1 salçalık kırmızı biber 200 gr domates Yapılışı Salamı ince ince dilimleyin Sosisleri küçük doğrayın Soğan, sarımsak ve kırmızı biberi ince ince doğrayın Soya yağını güveçte kızdırıp salam ve sosisi kavurun Soğan ve sarımsağı ekleyip pembeleşinceye kadar 2-3 dakika pişirin Kırmızı biberi ilave edip kavurun Pirinci yıkayıp süzün Salamlı karışıma ilave edip ara sıra karıştırarak 3-4 dakika pişirin Domateslerin kabuklarını soyup doğrayın Domates ve tavuk suyunu güvece ekleyip karıştırın Kaynayınca ateşi kısıp kapağı kapalı olarak 15- 20 dakika pişirin Zeytinlerin çekirdeklerini çıkarın Tuz, karabiber ve zeytinleri yemeğe ilave edip iyice karıştırın Sıcak olarak servis yapın |
|