![]() |
Danimarka Çörekleri Yemek Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Danimarka Çörekleri Yemek TarifiDanimarka Çörekleri Yemek Tarifi Malzemeler HAMUR MALZEMELERİ: 20 g Pakmaya aktif kuru hamur mayası (veya 42 g Pakmaya yaş hamur mayası) 5 su bardağı un (550 g) 1/4 su bardağı toz şeker (40 g), 1,5 su bardağı ılık süt (300 g) 150 g tereyağı 1 adet yumurta İÇ MALZEMELERİ: Danimarka çörekleri için çeşitli iç malzemeleri kullanılabilir ![]() ![]() Tarif Mayayı ılık sütte eritip, diğer malzemeleri de karıştırarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayıp, yeterince kabarınca yeniden yoğurun ve 1 cm kalınlığında uzun bir şekil verin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Çörekler için düşündüğünüz iç malzemesini bu karelerin ortasına koyun ve köşelerinden üzerine katlayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Danimarka Çörekleri Yemek Tarifi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Danimarka Çörekleri Yemek TarifiMANTARLI ve KREMALI PİLİÇ Malzemeler 400 gr piliç göğüs eti 4 çorba kaşığı tereyağı 250 gr mantar 1 çorba kaşığı kırmızı toz biber 4 çorba kaşığı krema Bir tutam dereotu Tuz MANTARLI ve KREMALI PİLİÇ TARİFİ Piliç etlerini ve mantarları yıkadıktan sonra kuşbaşı doğrayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|