Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
çörekleri, danimarka, tarifi, yemek

Danimarka Çörekleri Yemek Tarifi

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Danimarka Çörekleri Yemek Tarifi





Danimarka Çörekleri Yemek Tarifi

Malzemeler

HAMUR MALZEMELERİ:
20 g Pakmaya aktif kuru hamur mayası
(veya 42 g Pakmaya yaş hamur mayası)
5 su bardağı un (550 g)
1/4 su bardağı toz şeker (40 g),
1,5 su bardağı ılık süt (300 g)
150 g tereyağı
1 adet yumurta

İÇ MALZEMELERİ:
Danimarka çörekleri için çeşitli iç malzemeleri kullanılabilir Örneğin ufalanmış ceviz, badem, fıstık, elma püresi, bal veya çeşitli marmelatlar

Tarif
Mayayı ılık sütte eritip, diğer malzemeleri de karıştırarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayıp, yeterince kabarınca yeniden yoğurun ve 1 cm kalınlığında uzun bir şekil verin Yumuşamış tereyağın yarısını sürerek hamuru üçe katlayın, köşelerinden başlayarak yuvarlayın Oklava ile tekrar açarak kalan tereyağını üzerine sürün, tekrar aynı işlemi yapın ve yağı iyice yedirin Hamurunuz artık çörekler için hazırdır Hamuru yarım santim kalınlığında açın ve 10 cm`lik kareler halinde kesin

Çörekler için düşündüğünüz iç malzemesini bu karelerin ortasına koyun ve köşelerinden üzerine katlayın Böylece zarf şekli elde etmiş olacaksınız Bu hamurları hafifçe ısıtılmış tepsi üzerinde 20 dakika bekletin ve 200°C ısıtılmış fırında 15 dakika kadar pişirin Üzerine şekerli su sürerek ufalanmış ceviz, badem, reçel vb ile süsleyin



Alıntı Yaparak Cevapla

Danimarka Çörekleri Yemek Tarifi

Eski 10-15-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Danimarka Çörekleri Yemek Tarifi




MANTARLI ve KREMALI PİLİÇ Malzemeler

400 gr piliç göğüs eti

4 çorba kaşığı tereyağı

250 gr mantar

1 çorba kaşığı kırmızı toz biber

4 çorba kaşığı krema

Bir tutam dereotu

Tuz

MANTARLI ve KREMALI PİLİÇ TARİFİ

Piliç etlerini ve mantarları yıkadıktan sonra kuşbaşı doğrayın Tereyağını eriterek, kuşbaşı doğranmış piliç göğüslerini altın sarısı renk alıncaya kadar çevirin Mantarları ilave ederek, 2 dakika kadar, yumuşayıncaya kadar sote edin Hazırladığınız mantarlı pilice kırmızı toz biber, tuz ve kremayı ilave ederek bir taşım daha kaynatıp, ocaktan alın Hazırladığınız yemeği tabağa koyduktan sonra doğranmış dereotu, bir dal nane ve makarna ile servis edin


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.