![]() |
Danimarka Çörekleri Yemek Tarifi
Danimarka Çörekleri Yemek Tarifi Malzemeler HAMUR MALZEMELERİ: 20 g Pakmaya aktif kuru hamur mayası (veya 42 g Pakmaya yaş hamur mayası) 5 su bardağı un (550 g) 1/4 su bardağı toz şeker (40 g), 1,5 su bardağı ılık süt (300 g) 150 g tereyağı 1 adet yumurta İÇ MALZEMELERİ: Danimarka çörekleri için çeşitli iç malzemeleri kullanılabilir. Örneğin ufalanmış ceviz, badem, fıstık, elma püresi, bal veya çeşitli marmelatlar. Tarif Mayayı ılık sütte eritip, diğer malzemeleri de karıştırarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayıp, yeterince kabarınca yeniden yoğurun ve 1 cm kalınlığında uzun bir şekil verin. Yumuşamış tereyağın yarısını sürerek hamuru üçe katlayın, köşelerinden başlayarak yuvarlayın. Oklava ile tekrar açarak kalan tereyağını üzerine sürün, tekrar aynı işlemi yapın ve yağı iyice yedirin. Hamurunuz artık çörekler için hazırdır. Hamuru yarım santim kalınlığında açın ve 10 cm`lik kareler halinde kesin. Çörekler için düşündüğünüz iç malzemesini bu karelerin ortasına koyun ve köşelerinden üzerine katlayın. Böylece zarf şekli elde etmiş olacaksınız. Bu hamurları hafifçe ısıtılmış tepsi üzerinde 20 dakika bekletin ve 200°C ısıtılmış fırında 15 dakika kadar pişirin. Üzerine şekerli su sürerek ufalanmış ceviz, badem, reçel vb. ile süsleyin. |
Danimarka Çörekleri Yemek Tarifi
MANTARLI ve KREMALI PİLİÇ Malzemeler 400 gr piliç göğüs eti 4 çorba kaşığı tereyağı 250 gr mantar 1 çorba kaşığı kırmızı toz biber 4 çorba kaşığı krema Bir tutam dereotu Tuz MANTARLI ve KREMALI PİLİÇ TARİFİ Piliç etlerini ve mantarları yıkadıktan sonra kuşbaşı doğrayın. Tereyağını eriterek, kuşbaşı doğranmış piliç göğüslerini altın sarısı renk alıncaya kadar çevirin. Mantarları ilave ederek, 2 dakika kadar, yumuşayıncaya kadar sote edin. Hazırladığınız mantarlı pilice kırmızı toz biber, tuz ve kremayı ilave ederek bir taşım daha kaynatıp, ocaktan alın. Hazırladığınız yemeği tabağa koyduktan sonra doğranmış dereotu, bir dal nane ve makarna ile servis edin. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.