ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Danimarka Çörekleri Yemek Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=936497)

Prof. Dr. Sinsi 10-15-2012 12:04 AM

Danimarka Çörekleri Yemek Tarifi
 


Danimarka Çörekleri Yemek Tarifi

Malzemeler

HAMUR MALZEMELERİ:
20 g Pakmaya aktif kuru hamur mayası
(veya 42 g Pakmaya yaş hamur mayası)
5 su bardağı un (550 g)
1/4 su bardağı toz şeker (40 g),
1,5 su bardağı ılık süt (300 g)
150 g tereyağı
1 adet yumurta

İÇ MALZEMELERİ:
Danimarka çörekleri için çeşitli iç malzemeleri kullanılabilir. Örneğin ufalanmış ceviz, badem, fıstık, elma püresi, bal veya çeşitli marmelatlar.

Tarif
Mayayı ılık sütte eritip, diğer malzemeleri de karıştırarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayıp, yeterince kabarınca yeniden yoğurun ve 1 cm kalınlığında uzun bir şekil verin. Yumuşamış tereyağın yarısını sürerek hamuru üçe katlayın, köşelerinden başlayarak yuvarlayın. Oklava ile tekrar açarak kalan tereyağını üzerine sürün, tekrar aynı işlemi yapın ve yağı iyice yedirin. Hamurunuz artık çörekler için hazırdır. Hamuru yarım santim kalınlığında açın ve 10 cm`lik kareler halinde kesin.

Çörekler için düşündüğünüz iç malzemesini bu karelerin ortasına koyun ve köşelerinden üzerine katlayın. Böylece zarf şekli elde etmiş olacaksınız. Bu hamurları hafifçe ısıtılmış tepsi üzerinde 20 dakika bekletin ve 200°C ısıtılmış fırında 15 dakika kadar pişirin. Üzerine şekerli su sürerek ufalanmış ceviz, badem, reçel vb. ile süsleyin.



Prof. Dr. Sinsi 10-15-2012 12:04 AM

Danimarka Çörekleri Yemek Tarifi
 

MANTARLI ve KREMALI PİLİÇ Malzemeler

400 gr piliç göğüs eti

4 çorba kaşığı tereyağı

250 gr mantar

1 çorba kaşığı kırmızı toz biber

4 çorba kaşığı krema

Bir tutam dereotu

Tuz

MANTARLI ve KREMALI PİLİÇ TARİFİ

Piliç etlerini ve mantarları yıkadıktan sonra kuşbaşı doğrayın. Tereyağını eriterek, kuşbaşı doğranmış piliç göğüslerini altın sarısı renk alıncaya kadar çevirin. Mantarları ilave ederek, 2 dakika kadar, yumuşayıncaya kadar sote edin. Hazırladığınız mantarlı pilice kırmızı toz biber, tuz ve kremayı ilave ederek bir taşım daha kaynatıp, ocaktan alın. Hazırladığınız yemeği tabağa koyduktan sonra doğranmış dereotu, bir dal nane ve makarna ile servis edin.



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.