![]() |
Musakka - Yunanistan Mutfağı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Musakka - Yunanistan MutfağıMusakka Yunan Mutfagi Malzemeler: 1,5 kg çekirdeksiz patlıcan 2 orta boy soğan 600gr dana kıyma 1 çay kaşığı kekik muskat 6 çorba kaşığı galeta unu 500gr domates 100gr rende kaşar 50gr margarin – tereyağı 5 çorba kaşığı un 350 – 400 gr süt 3 yumurta Yeterince karabiber ve tuz Yapilisi: Patlıcanları alaca soyun, 1 – 1,5 cm ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kıymayı rende soğan ile margarinde kavurun ![]() ![]() ![]() ![]() Dibi yağlanmış, fırınlayacağıniz cam veya porselen kaba bir sıra patlıcan,üzerine kıyma, onun üzerine de rende kaşarı yayın ![]() Bu işlemi fırın kabı kenarına kadar kat kat devam edin ![]() Son kat kıyma üzerine kalın doğranmış kabuksuz domatesleri de serin ![]() Yağ, un, süt, yumurta ile bir beşamel sos hazırlayın ![]() Bu sosu musakka üzerine dökün ![]() ![]() Sicak servis yapin ![]() |
![]() |
![]() |
|